המלכה האם

ביונסה זכתה בשמונה פסלונים ב־VMA - ושברה את השיא של מדונה • ריהאנה זכתה בפרס מפעל חיים בגיל 28 • וניה היימן זכה בפרס על אפקטים

המלכה בי מופיעה ב־VMA // צילום: gettyimages // המלכה בי מופיעה ב־VMA // צילום: gettyimages

ביונסה, הלוא היא המלכה בי, היא הזוכה הגדולה של טקס פרסי הווידאו של MTV, ה־VMA, שהתקיים בלילה שבין ראשון לשני בניו יורק. 

פחות משבוע לפני שתציין כוכבת המוסיקה המובילה בעולם יום הולדת 35, היא כבר יכולה להתחיל לחגוג עם לא פחות מ־8 זכיות בפסלון איש הירח של MTV, עבור העריכה, הכוריאוגרפיה, הבימוי, הקליפ הטוב ביותר של זמרת והקטגוריה החשובה של הערב: קליפ השנה, שבו זכתה על "Formation" מתוך האלבום הוויזואלי המדובר "Lemonade". האלבום עצמו זכה בפרס בקטגוריית הווידאו באורך מלא הטוב ביותר. "Lemonade" יצא באפריל גם כספיישל טלוויזיוני ברשת HBO וגרף ארבע מועמדויות בטקס האמי, שייערך בעוד שלושה שבועות.

"אני רוצה להודות למעריצים שלי, אתם מעוררים בי כל כך הרבה השראה", אמרה ביונסה בנאומה, אחרי שזכתה בפסלון ה־24 במצטבר בקריירה, ושברה בכך את השיא של מדונה של 20 זכיות אי פעם בטקס של MTV. "אני רוצה להודות לבתי היפהפייה ולבעלי המדהים על התמיכה שלהם. אני מקדישה את הפרס לתושבי ניו אורלינס".

"רגע מדהים בקריירה שלי". ריהאנה בטקס // צילומים: GettyImages

כיאה למי שבקלות גנבה את כל ההצגה, ביונסה היתה מוקד ההתרחשות עוד לפני שהטקס יצא לדרך, מרגע שצעדה על השטיח האדום עם בתה בלו אייבי ואימהותיהם של ארבעה נערים שחורים שנרצחו בתקריות עם שוטרים, ובכך המשיכה במסר העצמה לתנועה החברתית "Black Lives Matter" שהחל בהופעה שלה בסופרבול. 

ואם לא די בכותרות הללו שסיפקה ביונסה, היא גם נתנה הופעה מרשימה בת 16 דקות של חמישה שירים מתוך האלבום שלה. אפילו ריהאנה, שזכתה בפרס על מפעל חיים והיא בת 28 בלבד, והופיעה ארבע פעמים נפרדות לאורך הערב עם מיטב להיטיה (בחלקים רבים בליווי פלייבק), לא התקרבה להשתוות לעוצמת הנוכחות של ביונסה.

"זהו רגע מדהים בקריירה שלי", אמרה ריהאנה, ילידת ברבדוס, כשקיבלה את הפרס מידיו של הראפר דרייק בסוף הערב. "ההצלחה שלי התחילה בתור החלום שלי, אבל עכשיו היא נחלת המשפחה שלי, המעריצים, המדינה שלי וכל האיים הקאריביים, של נשים שחורות. כל כך הרבה אנשים מרגישים שהם חלק מהפאזל הזה ועלי להודות לכם על התמיכה. אני לא מאמינה שאני זוכה בפרס ע"ש מייקל ג'קסון בגיל 28, זה מטורף!"

נוסף על ביונסה וריהאנה, בריטני ספירס הופיעה בטקס עם הסינגל החדש מתוך האלבום שהוציאה בסוף השבוע, "Glory", כמו גם אריאנה גרנדה עם הראפרית ניקי מינאז' וניק ג'ונאס.

אחד הרגעים ההזויים הגיע גם השנה בחסות קניה ווסט, שקיבל מ־MTV ארבע דקות לעשות כרצונו לפני שהוקרן הקליפ החדש שלו בבכורה. "באתי להציג קליפ, אבל קודם אני אדבר", אמר הראפר חובב הפרובוקציות, ששיבח את עצמו ואת האמנות שלו כדבריו בעוד רעייתו קים קרדשיאן מריעה מהקהל, "חבר אמר לי שיש שלוש דרכים לרושש בני אדם: לקחת מהם את ההערכה, את המשאבים ואת המודלים לחיקוי שלהם. והמודלים לחיקוי שלי הם אמנים וסוחרים. פחות מעשרה שאני יכול למנות מההיסטוריה: טרומן, פורד, יוז, דיסני, ג'ובס, ווסט".

ווסט הגיע לערב עם שתי מועמדויות שבהן הפסיד - קטגוריית קליפ השנה, שבה הפסיד לביונסה, וקטגוריית הקליפ הטוב של זמר, שבה הפסיד לדי.ג'יי קלווין האריס על "This Is What You Came For", שמבצעת ריהאנה. עם הזוכים הנוספים נמנים הרכב הפופ DNCE, שזכה בקטגוריית האמן החדש הודות ללהיט "Cake By The Ocean", ואמן הווידאו הישראלי וניה היימן, שלקח את הפסלון בקטגוריית האפקטים הוויזואליים עבור הקליפ של קולדפליי "Up&Up".

הטקס המתורגם ישודר שוב היום ב־16:50 ומחר ב־20:00 ב־MTV ישראל (ערוץ 89 ב־HOT ו־75 ב־yes).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר