גם אומה של בשר // צילום אילוסטרציה: משה שי // גם אומה של בשר // צילום אילוסטרציה: משה שי

צריכת הבשר בישראל - מהגבוהות בעולם

ארגון ה-OECD הציב את ישראל במקום מרשים בטבלת צריכת בשר לנפש • הישראלי הממוצע אוכל יותר מ-80 ק"ג בשר בשנה

למרות שנדמה כי יותר ויותר ישראלים נוטים לאמץ תזונה צמחונית וטבעונית, נתונים שפרסם ארגון המדינות המפותחות (OECD) מראים כי הישראלי הממוצע רחוק מלזנוח את השניצל והשווארמה לטובת הטופו והסויה.

מנתונים שפורסמו היום (שני) עולה כי ישראל מדורגת במקום הרביעי בעולם בצריכת בשר עם 86.1 ק"ג בשר לנפש, מקום אחד אחרי ארגנטינה, "ארץ הבשר והבקר", שנמצאת במקום השלישי עם צריכה של 86.6 ק"ג לנפש. שיאנית אכילת בשר בעולם היא אוסטרליה עם צריכת בשר של 90.3 ק"ג לנפש. ארה"ב היא סגניתה עם צריכת בשר של 90.1 ק"ג לנפש. 

הנתונים מתייחסים לצריכת בשר כבש, חזיר, בקר ועוף. מטבע הדברים, צריכת בשר עוף לנפש בישראל גבוהה מאשר במדינות האחרות, באוסטרליה צריכת בשר גבוהה היא של כבשים וחזיר, ובארגנטינה ובארה"ב ישנה צריכה גבוהה בעיקר של בשר בקר. 

צריכת בשר עוף בישראל הייתה 57.9 ק"ג לנפש, לעומת 42 ק"ג בלבד בשר עוף באוסטרליה. יוזכר, כי ביולי הודיע שר האוצר והכלכלה, משה כחלון על הגדלת מכסת ייבוא בשר בקר טרי בפטור ממכס בעוד 2,000 טון, לקראת חגי תשרי - זאת לאחר שבדצמבר מכסות ייבוא בשר בפטור מחו"ל הוגדלו ל-7,000 טון.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו