חיילים בודדים בצה"ל, מרביתם בשנות ה־20 לחייהם, עזבו משפחות, חברים וקריירה ועלו לישראל לשרת בצה"ל - רבים מהם כלוחמים ביחידות קרביות. רוב החיילים הבודדים מבוגרים מהלוחמים הישראלים המשרתים איתם, אבל ד"ר דוד סמג'ה שעלה מצרפת, שבר שיא.
הוא עלה לישראל בגיל 31 וחצי, למד עברית באולפן והתגייס לפני ארבעה חודשים וחצי לשירות סדיר בצה"ל. אחרי שעבר טירונות והכשרה כלוחם, המשיך לקורס בבה"ד 11 שהכשיר אותו לעסוק ברפואת חירום בצה"ל. אתמול החל לשרת כרופא הגדודי של גדוד שקד בחטיבת גבעתי.
"11 שנים למדתי רפואה בצרפת, כולל התמחות ברפואת עיניים בפאריס ובארה"ב", סיפר ד"ר סמג'ה, בן לזוג הורים רופאים המתגוררים בפאריס ולו שני אחים, אחד מהם רופא והשני מורה דרך בישראל. "ההחלטה לעלות לישראל ולשרת בצה"ל גמלה בליבי לפני עשר שנים, אחרי שאחי, המבוגר ממני בשנתיים, עלה לישראל והתגייס כחייל בודד לסיירת צנחנים. פעמים רבות באתי עם הוריי לבקר את אחי בישראל, התרשמתי מהמדינה ומצה"ל והחלטתי שגם אני רוצה".
על הדרך אל החלום סיפר: "ידעתי שקודם עלי לסיים לימודים והתמחות ורק אז להגשים את החלום. לרגע לא נטשתי את חלום העלייה לישראל והשירות בצה"ל. לפני שנה וחצי עליתי ואחרי האולפן חתמתי לשירות סדיר כחייל בודד לשנה וחצי והתגייסתי".
ד"ר סמג'ה סיכם ואמר: "אחרי הקורס שסיימתי אני אשמש כרופא של גדוד שקד. חשוב לשרת בצה"ל ולתרום לביטחון המדינה, כרופא, כלוחם, כחייל. לא משנה. כל אחד בתחומו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו