"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מדור האייפון לדור האיפון

מחכים לג'ודו: לראשונה - פנימיית ג'ודו לבני נוער תיפתח בכפר סילבר • ילמדו בה 16 תלמידים - רובם מהפריפריה • הדור הבא של המדליות?

,עודכן
תלמידי הפנימייה. בדרך לטוקיו?

בדרך לטוקיו 2020? פנימיית ג'ודו חדשה בשיתוף איגוד הג'ודו הישראלי תיפתח השנה לבני נוער בכפר סילבר. מדובר בפיילוט ראשון שיחל בשנת הלימודים תשע"ז וישתתפו בו כ־16 תלמידים, רובם מהפריפריה. הפנימייה הוקמה במטרה לפתח ספורטאים אולימפיים ולהעניק הזדמנות לבני נוער (כיתות ז'-יב') מהפריפריה החברתית והגיאוגרפית.

המינהל לחינוך התיישבותי, פנימייתי ועליית הנוער במשרד החינוך יעניק מלגות לימודים לחניכים ממצב סוציו־אקונומי נמוך. משך התוכנית 5 שנים ובראשה עומד המאמן דני לאופולד, אשר הוביל באולימפיאדת ברצלונה 1992 את יעל ארד לזכייה במדליית כסף.

במסגרת התוכנית התלמידים יקיימו שיגרת אימונים מקצועיים, ויפתחו כוח פיזי, יתרגלו מיומנויות טכניות וטקטיקות לחימה ואף ישתתפו בתחרויות ארציות ובינלאומיות. נוסף על כך, התוכנית תכלול בניית חוסן נפשי בקרב החניכים.

ונסה לוי (13.5) מאשקלון, תלמידת כיתה ח', היא אחת משלוש הבנות שיתחילו השנה ללמוד בפנימייה. לדבריה, "אני אוהבת ספורט, וזה נראית לי מסגרת טובה. התרגשתי לראות את הזכייה של ירדן ג'רבי. אני אוהבת את התחביב ורוצה להפוך את זה למקצוע".

מנהל כפר סילבר שמעון סלומון אמר כי "השאיפה היא שנצמיח ג'ודאים ברמה בינלאומית. איגוד הג'ודו יקיים בכפר השתלמויות מקצועיות ומחנות אימונים של נבחרות ישראל ומועדוני ג'ודו, כך שהחניכים גם יפגשו את הספורטאים הטובים ביותר בענף".

מנהל המינהל לחינוך התיישבותי, פנימייתי ועליית הנוער במשרד החינוך, ד"ר בני פישר, הוסיף כי "כפרי הנוער הם מקום אידיאלי לתוכניות ייחודיות דוגמת הג'ודו, הדורשות הכשרה מעשית רחבה מעבר לשעות הלימודים בבית הספר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר