"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

משרד החוץ: "הגינויים מאנקרה - מופרכים"

חיל האוויר תקף ברצועה בעקבות ירי רקטה לעבר שדרות • שר החוץ הטורקי פירסם גינוי חריף שזכה לתגובה חריפה לא פחות • משרד החוץ בתגובה: מוטב שטורקיה תחשוב פעמיים לפני שהיא מבקרת מדינות אחרות"

,עודכן
מגנים בחריפות את ישראל. ארדואן // צילום: AFP // מגנים בחריפות את ישראל. ארדואן // צילום: AFP

שוב משבר ביחסים עם טורקיה?"נרמול היחסים עם טורקיה אין משמעותו שנשתוק לנוכח גינוייה המופרכים נגדנו. נמשיך להגן על אזרחי ישראל החפים מפשע מפני כל ירי טילים על שטחנו, בהתאם לחוק הבינלאומי ובהתאם לאחריותנו ומצפוננו" - כך נמסר הערב ממשרד החוץ בתגובה לגינוי לו זכתה ישראל משר החוץ הטורקי בעקבות תקיפות צה"ל ברצועה אמש. עוד הוסיפו במשרד החוץ כי "מוטב שטורקיה תחשוב פעמיים לפני שהיא מבקרת פעולות צבאיות של מדינות אחרות".

תזכורת: רקטה שוגרה מעזה לשדרות // צילום: newsenders

שר החוץ הטורקי פירסם היום גינוי חריף ל"התקפות הלא פרופורציונאליות", לדבריו, של ישראל בעזה. "ההתקפות, שגרמו לפצועים בקרב אזרחים פלשתינים תמימים, אינן מקובלות, בלי קשר לסיבה שלהן", כתב השר בהצהרה שפירסם. התקפות חיל האוויר ברצועה אתמול, הגיעו בעקבות ירי של רקטה מעזה לעבר שדרות.

השר הוסיף כי גישתה "העוינת" של ישראל פוגעת בתהליך השלום, בנוסף לקיפאון בתהליך המדיני.

"העובדה כי יחסינו עם ישראל עברו נורמליזציה אינה אומרת כי נשתוק אל מול התקפה על הפלשתינים", אמר השר והתייחס להסכם שנחתם לאחרונה בין ירושלים ואנקרה, הסכם ששבר תקופה של קיפאון בן שש שנים בין שתי המדינות. הוא הוסיף כי "טורקיה תמשיך לעמוד בסולידריות לצד העם הפלשתיני, אל מול פעולות של ישראל המפרות את החוק הבין לאומי ואת הססטוס קוו".

היום המתוח בעוטף עזה, שהחל עם נפילת קסאם בשדרות, נחתם אמש בתקיפה מסיבית של צה"ל ברצועת עזה. קצין בכיר התייחס הבוקר להתקפה ואמר כי אין כוונה להסלים את המצב: "התקיפה חריגה, אך אין כוונה ללכת להסלמה. יש כוונה לטפל בכל סוגי התשתית ברצועה״. הקצין הוסיף כי חיל האוויר תקף כ-50 פעם אתמול יעדים ברצועה.

בשעות הצהריים אתמול תקף צה"ל אמצעי תצפית של חמאס בתגובה לירי הרקטה, אמש בסביבות השעה 22:00 תקף חיל האוויר כמה תשתיות טרור השייכות לחמאס בצפון הרצועה. התקיפות נמשכו דקות ארוכות, אך בסופן אמרו גורמים צבאיים כי כלי הטיס תקפו "מספר בודד" של מטרות, וכי אין מדובר בתקיפה חריגה בהיקפה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר