"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כך מממן המיליארדר היהודי פעילות נגד ישראל

האתר DC Leaks פירסם מסמכים חסויים מארגונים הממומנים ע"י ג'ורג' סורוס, שתורם מיליונים לקמפיין של קלינטון

,עודכן
שופך כסף על הפרוגרס. ג'ורג' סורוס, צילום: רויטרס

מבוכה לקלינטון: דו"חות חסויים של ארגונים אנטי־ישראליים שממומנים על ידי המיליארדר היהודי ג'ורג' סורוס, הודלפו על ידי האקרים לאתר DC Leaks. הדו"חות מאפשרים הצצה לפעילות הארגונים בישראל וברשות הפלשתינית, חושפים את היקף התרומות שהעביר סורוס ואת ניסיונות הארגונים להסוות את פעילותם.

המסמכים עניינו גורמים שמרניים בתקשורת האמריקנית לאור העובדה שסורוס תורם גם כספים למועמדת הדמוקרטית הילארי קלינטון. אנשים בימין טענו כי תרומותיו של סורוס העניקו לו גישה לקלינטון, שבאמצעותה הוא פעל להשפיע על החלטותיה בתקופה שבה כיהנה כמזכירת המדינה האמריקנית.

על פי מסמך אחד, סורוס העביר לארגון עדאלה, המגדיר עצמו כ"מרכז המשפטי לזכויות המיעוט הערבי בישראל", 2,688,561 דולר ב־14 מענקים מאז 2001. כמו כן, 1,083,000 דולר הועברו בתשעה מענקים מאז שנת 2003 למרכז התקשורת הפלשתיני "אעלאם", הפועל מנצרת. לפני כשנתיים האשים הארגון את ישראל בטיהור אתני, וטען כי הנכבה מערערת את היסודות המוסריים של הציונות ושל מדינת ישראל.

ארגונים עם השקפות דומות קיבלו גם הם מענקים זהים בגודלם מסורוס, לעיתים דרך הקרן החדשה לישראל, שגם היא קיבלה תרומות מהמיליארדר ורשת הארגונים שלו The Open Society Foundations.

על פי הדיווח במגזין האינטרנט "טאבלט", העוסק בנושאים יהודיים, אחד המסמכים שנחשפו מתייחס "ליעדים ולשאיפות" של ARO, השלוחה המזרח־תיכונית של ארגוני סורוס.

על פי הכתוב, הארגון זיהה שינוי "בדינמיקה הפוליטית בארה"ב" בעקבות פרסום מאמר בשם "הלובי הישראלי" ב־2006, שם התייחסו לתמיכתו של הלובי הישראלי בארה"ב בפלישה לעיראק.

כמו כן, ARO ציין כי שינוי מעודד נוסף בא לידי ביטוי בהתחזקותה של התנועה הבינלאומית BDS, הקוראת להחרים את ישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר