"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אישום נגד נהג המשאית: נהג תחת השפעת הרואין והרג שלוש

כאמל דיאב מואשם כי חצה במהירות גבוהה באור אדום צומת הסמוך לפוריידיס • בני משפחת ההרוגות: "מקווים שייענש"

,עודכן
תוצאות התאונה הקטלנית // צילום: מישל דוט קום // תוצאות התאונה הקטלנית // צילום: מישל דוט קום

העבירה שהובילה לאסון: פרקליטות מחוז חיפה הגישה אתמול לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום ובקשת מעצר עד תום ההליכים נגד כאמל דיאב, תושב חיפה בשנות ה־60 לחייו, בגין שלוש עבירות של הריגה, נהיגה בהשפעת סמים, חציית צומת באור אדום וגרימת חבלה של ממש.

מעובדות כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד ענאן ע'אנם, עולה כי ב־3 באוגוסט בשעת לילה נהג דיאב במשאית בכביש 4, סמוך לכניסה לכפר פוריידיס, כשהוא בהשפעת סמים מסוג הרואין. באותה עת בכביש 70 נהג רמזי אשקר ברכב פרטי.

בהגיע הרכב של רמזי לצומת הוא נעצר, כרכב ראשון בנתיב נסיעה ישר, והמתין עד שהאור ברמזור בדרך בכיוון נסיעתו התחלף לירוק.

דיאב בבית המשפט // צילום: מישל דוט קום

על פי כתב האישום, דיאב המשיך בנסיעה רציפה במהירות בלתי סבירה, למרות שהבחין שהרמזור בכיוון נסיעתו אדום. הוא פגע עם חזית המשאית ברכב הפרטי שנכנס לצומת כחוק.

בעקבות התאונה נהדף הרכב הפרטי למסלול הנגדי, ונעצר רק אחרי שפגע בחומה בקצה המסלול הנגדי של הכביש. כתוצאה מהתאונה נגרם מותן של הנוסעות ברכב הפרטי: אנג'ליק נעים ז"ל ואולגה אשקר ז"ל שישבו מאחור, והתינוקת קלואי ז"ל, בת שנה ושמונה חודשים, בתה של אנג'ליק.

כמו כן, נפגעו הנהג רמזי והנוסע שלצידו סעיד נעים. השניים עדיין מאושפזים במצב קשה בבית החולים רמב"ם בחיפה.

"התקופה הכי קשה"

מעצרו של הנהג דיאב הוארך עד להודעה חדשה, וסניגורו מסר כי ישיב לאישומים בבית המשפט. כמו בכל דיוני הארכת המעצר עד כה נכחו אתמול באולם בית המשפט בני משפחת ההרוגות, שהתנהגו למופת ונמנעו מכל עימות עם בני משפחת הנהג שנכחו אף הם באולם.

אסעד נעים, בן משפחה של ההרוגות, אמר ל"ישראל היום": "נהגים מסוגו של הנהג שהרג את יקירותינו וגרם להרס המשפחות שלהן הם פצצה מתקתקת. אדם שנוהג בהשפעת סמים מסוכנים אסור שיהיה על הכביש. אנחנו מקווים שהמדינה תדאג למנוע מקרים כאלו בעתיד. אנחנו כבר שילמנו מחיר יקר. אנו סומכים על מערכת המשפט שתדע לעשות צדק ותעניש את הנהג".

הנהג כאמל דיאב סירב להתייחס לכתב האישום נגדו, ורק אמר טרם תחילת הדיון כשהוא יושב על ספסל הנאשמים בראש מורכן: "זו התקופה הכי קשה בחיים שלי. קשה לי מאוד. אני לא מעוניין להוסיף כלום על מה שאמרתי".

דיאב בבית המשפט // צילום: מישל דוט קוםטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר