"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פסיקה תקדימית: אם תקבל "דמי מחיה" מבנה וכלתה

בני הזוג ישלמו סכום חודשי בסך 2,975 ש' אחרי שהאם דרשה 12,437 ש' • השופט: דרישה מופרזת"

,עודכן
התחייבו לטפל בה במסירות ו"לדאוג לכל מחסורה עד אריכות ימיה" // צילום אילוסטרציה: gettyimages // התחייבו לטפל בה במסירות ו"לדאוג לכל מחסורה עד אריכות ימיה" // צילום אילוסטרציה: gettyimages

תקדים: בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב קבע כי אם תקבל "דמי מחיה" בסכום של 2,975 שקלים בכל חודש מבנה ומכלתה לאחר שאלה הבטיחו לדאוג לכל צרכיה.

ב־1999 חתמה האם על כמה מסמכים שתכליתם העברת זכויות בנחלה במושב לבני הזוג. במקביל התחייבו בני הזוג לטפל בה במסירות ו"לדאוג לכל מחסורה עד אריכות ימיה - לרבות מקום מגורים".

השופט יהודה שקד מתח ביקורת חריפה על האם שהפריזה ברכיבי התביעה, כשתבעה סכום חודשי בסך 12,437 שקלים. ברשימת ההוצאות נכללו, בין היתר, עשבי תיבול מסוגים שונים, אגוזים מסוגים שונים, חלב סויה, חלב עיזים, אלכוהול, דברי מתיקה למכביר, קטניות ומוצרים רבים אחרים.

השופט כתב בפסק הדין כי הסכומים שנתבעו מבני הזוג, המגיעים כמה שנים רטרואקטיבית לכמה מאות אלפי שקלים, "הם סכומים מופרזים, מנופחים, שחלק ניכר מהם נעדרים כל קשר לתובעת שבפניי".

עוד הוסיף כי התרשם כי לתובעת "מושג קלוש בכל הנוגע להוצאותיה, תוך שהיא מגלגלת את העניין לפתחם של ילדיה. התובעת (האם) לא ידעה לנקוב בעלות של כל אותם המוצרים שלהם טענה".

עוד מציין השופט כי האם שוהה במועדונית ארבעה ימים בשבוע, וכאשר נשאלה אם היא אוכלת במקום השיבה, כי האוכל אינו לטעמה, "אולם לא הביאה כל ראיה ולא בדמות טענה, כי היא נושאת מזון מביתה".

השופט כתב בהחלטתו כי האם לא הוכיחה כדבעי את תביעתה, הוא בוחר לעשות שימוש במכשיר האומדנה. בשים לב לסכום שנתבע בהשוואה לסכום שנפסק, תשלומים חודשיים בסך 2,975 ש', החל מחודש יוני 2015 בלבד, לא חייב השופט את הזוג בהוצאות משפט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר