בשורה לאוהבי היין: החל מהשנה האקדמית הנוכחית פותחת האוניברסיטה העברית בירושלים תוכנית לימודים חדשנית לגידול וייצור של יין וכן לניהול יקבים.
הרעיון נולד בעקבות התרחבות שוק היין הישראלי, הצריכה ההולכת וגוברת של יין בישראל וההתמקצעות של הצרכנים בשיפור איכות היין. כל אלה הביאו את הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה באוניברסיטה העברית ליזום תוכנית חדשנית וראשונה מסוגה בארץ לקידום לימודי הייננות בארץ והשוואתם ליצרניות יין מרכזיות אחרות בעולם.
מדובר בתוכנית בינלאומית ללימודי מוסמך מדעי, שאושרה על ידי המועצה הלאומית להשכלה גבוהה (המל"ג) ומיועדת למי שמבקש ללמוד ולהתמקצע בגידול גפנים, ייצור ואנליזה של יין וניהול יקבים.
הסטודנטים צריכים להיות בעלי תואר ראשון במדעי החיים והמדעים המדויקים. משך הלימודים כשנה וחצי ואפשר כבר להכין את הדרכון, שכן הלימודים כוללים סדנה מקצועית באירופה בנושא יין עם מומחים בינלאומיים, כפי הנראה בצרפת או באיטליה.
תוכנית הלימודים תכלול נושאים מתחום הכרם והגפן דוגמת קרקע, דישון ומטאורולוגיה וגם עקרונות גידול וטיפול. הסטודנטים ילמדו כיצד לייצר יין, את כלכלת הכרם והיקב, ניהול ושיווק כרמים וייננות. המסיימים יתמחו ביקבים מסחריים בארץ או בחו"ל.
מוביל התוכנית, הנושא בשם המחייב פרופ' זהר כרם, הוא חבר הסגל האקדמי של הפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית וחוקר בעל שם עולמי בתחום הכימיה של המזון, איכות יין ושמן זית. "זו תוכנית שממקמת את ישראל על מפת הייננות הבינלאומית. התוכנית שואבת את תכניה מתוכניות מובילות בעולם ועברה התאמות ללימודים בארץ", מסביר כרם, "מה שמיוחד אצלנו בישראל זה שילוב מרתק של עולם חדש וישן - יש פה הכל מהכל מבחינת מגוון הקרקעות, הגפנים ומשטרי האקלים לצד טכנולוגיות מודרניות פורצות דרך של השקיה וכדומה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו