חשד: אנסו בת 13 במהלך חופשת הקיץ

שני צעירים חשודים שקיימו יחסים בהסכמה עם הקטינה • הילדה הוחבאה כשהגיעו השוטרים לזירה, ואלו לא ביצעו חיפוש • "היא יצרה עימי קשר ושיקרה שהיא בת 17", טען אחד החשודים • המשטרה דוחה את הטענות למחדל

חשד לבעילה בהסכמה של ילדה מתחת לגיל 14 // צילום: רפאל בן ארי (אילוסטרציה) // חשד לבעילה בהסכמה של ילדה מתחת לגיל 14. // צילום: רפאל בן ארי (אילוסטרציה), צילום: רפאל בן ארי

שני צעירים חשודים שקיימו יחסי מין בהסכמה עם ילדה בת 13. למרות החשד שמדובר במעשים שבוצעו בהסכמה, על פי החוק, בעילה בהסכמה של ילדה מתחת לגיל 14 נחשבת לאינוס.

שוטרים הגיעו לדירה לאחר שאם הילדה התקשרה למשטרה וציינה כי בתה נמצאת באותו המקום בחולון. השוטרים שנכנסו לא ערכו בה חיפוש ועזבו את המקום, לאחר שהסתפקו בתשאול דיירי הבית, הבגירים שחשודים באונס הילדה, האם יש מישהי במקום.

רק כעבור כמה שעות היא נמצאה בדירה ולמשטרה התברר כי הילדה הייתה בקשר מיני מאז תחילת החופש הגדול עם שני צעירים, כבני 19. בעת הגעת השוטרים לדירה בפעם הראשונה שני הבגירים החביאו אותה בארון הבית. רק כאשר הילדה יצרה קשר עם האם וטענה שהיא באותה הדירה, הגיעו השוטרים לדירה ומצאו את הילדה. שלושה חשודים נעצרו, מתוכם שניים מתגוררים בדירה ואחד נוסף מתגורר בתל אביב.

בתום החקירה השאירו השוטרים במעצר שני חשודים, בני דודים מדרום הארץ. החשוד השלישי שוחרר לביתו. היום בשעות הצהריים הובאו שני החשודים להארכת מעצר בבית משפט השלום בתל אביב, והחשד כנגדם הוא בעילה אסורה בהסכמה של ילדה מתחת 14, המשיקה לעבירה של אינוס בספר החוקים.

יחסי מין בחופש הגדול

בדיונים להארכת מעצר הוברר כי השניים קיימו עימה יחסי מין מלאים במספר אירועים שונים במהלך חופשת הקיץ. לטענת אחד מהחשודים, הילדה היא זאת שיצרה עימו קשר וטענה שהיא בת 17, ואילו החשוד השני מכחיש כל קשר מיני עימה.

השופטת חיותה כוחן עומר קבעה כי קיים חשד סביר לביצוע העבירות על ידי החשודים. השופטת ציינה כי מדובר בחקירה מורכבת שהינה בראשיתה ויש לבצע פעולות חקירה רבות ומגוונות. פרקליטתו של אחד החשודים, עורכת הדין חגית רחמני, שמייצגת את החשוד מטעם הסנגוריה הציבורית, מסרה בתגובה כי מדובר בצעיר כבן 19 ללא עבר פלילי. לטענתו המתלוננת היא שיזמה את המפגשים והציגה עצמה כבת 17, דבר התואם למראה החיצוני שלה.

המשטרה: "נמסר כי הילדה לא הייתה בדירה"

מהמשטרה נמסר כי "שוטרים הגיעו למקום בעקבות תלונה שהתקבלה למוקד. בהגיעם למקום, פגשו בהורי הקטינה ואביה מסר כי הקטינה והחשוד שעימו מנהלת לכאורה קשר מיני אסור, אינם בדירה. הורי הקטינה הופנו להגשת תלונה בתחנת משטרה. בהמשך, בעוד אמה של הקטינה מוסרת תלונה אצל החוקר בגין היעדרה של בתה, הסתמסה עם הבת והבינה ממנה כי היא בדירה". 

"החוקר יצא לדירה ומצא את הקטינה מחוץ לדירה בחדר המדרגות. עוד לציין כי מדובר בחקירה רגישה, מפאת העבירות המיוחסות ומפאת גילה של הקטינה ומשכך אנו מנועים ממסירת פרטים נוספים בנוגע לאירוע זה", נמסר עוד מהמשטרה. 

עוד נמסר שהמשטרה עצרה שני חשודים אשר הובאו לדיון בהארכת מעצרם ומעצרם הוארך .

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר