"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"הילד שלי נרצח, הלב שלי נתלש"

מיכאל איבד את בנו הקטן יאניס בן ה־4 • רבקה ומשפחתה ישבו בבית קפה כשהמשאית דהרה אל ההמונים • עדויות מאחד הימים המדממים בתולדות צרפת

,עודכן
"גופות מוטלות לאורך כל הרחוב" // צילום: רויטרס // "גופות מוטלות לאורך כל הרחוב" // צילום: רויטרס

ילדים ומבוגרים, תושבים מקומיים ותיירים עמדו לצד עשרות הנרצחים כאשר משאית התנגשה בהמונים על חוף הים המפורסם של ניס, הנודע בשם "טיילת האנגלים", ביום העצמאות של הרפובליקה הצרפתית. החגיגות נקטעו ברגע והתחלפו באימה. כשהעדים התבקשו לתאר את מראות הזוועה, המילים שבהן השתמשו היו: כאוס, גופות וקטל.

מיכאל קוביאוס, שילדו יאניס בן ה־4 נרצח בטיילת, אמר: "אני ריק, אין בי כלום יותר, הלב שלי נתלש ביחד עם הדריסה של הילד שלי".

"הוא הלך כמה מטרים לפניי והמשאית דהרה לעברו. כשראיתי אותו על הקרקע כבר ידעתי - גם החייאה לא תעזור לו".

צילום: רויטרס

וואסים בוחלל, תושב ניס, אמר לסוכנות הידיעות אי.פי שראה את המשאית רומסת את הקהל הרב שהגיע לחגוג: "היו גופות מוטלות לאורך כל הרחוב. אחרי שסיים לדרוס את ההמון, המחבל יצא עם רובה והחל לירות".

"הייתי עם אשתי והילד שלי בן השנתיים, כולנו עמדנו מול המוות", סיפר לערוץ הטלוויזיה עד ראייה אחר, "היינו בטוחים שהמשאית תפגע בנו, אני רצתי ימינה עם בני ואשתי שמאלה. ראיתי את המשאית הגדולה, אולי 18 מטר אורכה, דורסת אנשים. ראיתי איברים על הרצפה, שמעתי אנשים צורחים. זו היתה זוועה. ראיתי רק אדם אחד נוהג במשאית, אבל הייתי מרוכז בלהציל את הבן שלי. הוא נסע במהירות של לפחות 80 קמ"ש, ובזיגזג. זה היה ברור שהוא רצה לרצוח. הרחוב היה סגור, מה שאומר שהוא תיכנן את המעשה וחנה במתחם".

זירת הפיגוע בניס // צילום: רויטרס

העיתונאי הצרפתי דמיאן אלמאן, כתב בעיתון המקומי "ניס מאטין", אמר ל־BBC: "זה עתה סיימתי לצפות בזיקוקים והייתי בדרכי חזרה על הקטנוע כששמעתי צעקות מרחוק. בתחילה חשבתי כי מדובר בזיקוקי המשך של החגיגות. שבריר שנייה מאוחר יותר משאית לבנה ענקית כיסחה את ההמון רק מטרים ספורים ממני. ראיתי גופות עפות כמו פיני באולינג".

רבקה לינדה ומשפחתה, שהגיע לביקור בצרפת ממאלמו, שבדיה, ישבו בבית קפה כשהמחבל היכה. "אנשים התחילו לרוץ ולצרוח, בהתחלה חשבנו שהם פשוט לא רוצים להירטב מהגשם. ואז ראיתי את המשאית, אשר נסעה ממש ישר לתוך הקהל, והבנתי שהם נסים על חייהם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר