"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"המצע הרפובליקני הוא הכי פרו-ישראלי בכל הזמנים"

המועמד הרפובליקני דונלד טראמפ הביע הבוקר תמיכה מוחלטת בישראל • צייץ בטוויטר: "האם אובאמה מנסה להרוס את ישראל עם הצעדים שהוא נוקט?"

,עודכן
טראמפ // צילום: איי.פי // טראמפ // צילום: איי.פי

תומך נלהב של ישראל:המועמד הרפובליקני לנשיאות ארצות הברית דונלד טראמפ, צייץ הבוקר (חמישי) ברשת החברתית טוויטר שני ציוצים המביעים תמיכה במדינת ישראל. בציוץ הראשון כתב טראמפ כי "המצע הרפובליקני הוא הכי פרו-ישראלי בכל הזמנים".

"המצע הכי פרו ישראלי בכל הזמנים" // צילום: מתוך טוויטר

טראמפ הוסיף ציוץ בטוויטר בו שאל: "האם הנשיא אובאמה מנסה להרוס את ישראל עם הצעדים הרעים שלו? תחשבו על זה ותיידעו אותי".

"האם אובאמה מנסה להרוס את ישראל?" // צילום: מתוך טוויטר

אתמול תקף טראמפאת שופטת בית המשפט העליון האמריקני, רות ביידר־גינסבורג, וקרא לה להתפטר. הסיבה: ביקורת שמתחה עליו בכמה ראיונות בשבוע האחרון. טראמפ צייץ אתמול כי ביידר־גינסבורג (83) "הביכה את כולם באמירות מאוד מטומטמות לגביי. המוח שלה לא מתפקד - תתפטרי".

בראיון לעיתון "ניו יורק טיימס" אמר טראמפ כי דבריה של השופטת היהודייה "מאוד לא ראויים", וכי "בכנות, אני חושב שזה מאוד לא ראוי ששופטת בעליון מתערבת בקמפיין פוליטי". לדבריו, "אני חושב שזה מבייש את בית המשפט ואני חושב שהיא צריכה להתנצל".

ביידר־גינסבורג תקפה את טראמפ בשלוש הזדמנויות שונות. בראיון שהעניקה ל"ניו יורק טיימס" ביום ראשון אמרה: "אינני יכולה לדמיין כיצד תיראה המדינה עם דונלד טראמפ כנשיא". היא גם התבדחה שבמצב זה בעלה המנוח היה אומר "הגיעה העת לעבור לניו זילנד". בראיון אחר, לאי.פי ביום שישי שעבר, אמרה: "אינני רוצה לחשוב על האפשרות (שטראמפ ייבחר), אך אם זה יקרה הכל פתוח". ואילו בראיון שהעניקה ביום שני לרשת CNN, כינתה ביידר־גינסבורג את טראמפ "זייפן" וציינה: "הוא אומר כל מה שעובר בראשו. יש לו באמת אגו".

באופן נדיר מאמרי המערכת של ה"ניו יורק טיימס" וה"וושינגטון פוסט" מתחו ביקורת על ביידר־גינסבורג. "טראמפ צודק לגבי השופטת", היתה הכותרת של המאמר ב"ניו יורק טיימס" שבו נכתב, בין השאר, כי במערכת הבחירות הנוכחית, שהזוכה בה צפוי למנות מחליף לשופט אנטונין סקליה ולשופטים נוספים שצפויים לפרוש, "חיוני הוא שבית המשפט יישאר מחוץ להליך הנשיאותי". מאמר המערכת ב"וושינגטון פוסט" התייחס "לאמירות הבלתי ראויות של השופטת גינסבורג", ובו נכתב כי "פוליטיזציה, אמיתית או מדומה, מערערת את אמון הציבור בבתי המשפט".

בתוך כך, סקר חדש של אוניברסיטת קוויניפיאק מעניק למועמד הרפובליקני יתרון של שלושה אחוזים על פני יריבתו הילארי קלינטון בפלורידה (42 לעומת 39 אחוזים). לטראמפ יש גם יתרון של שני אחוזים במדינת פנסילבניה (43 לעומת 41 אחוזים). טראמפ צפוי להכריז עד מחר על מועמדו לסגנות הנשיא.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר