הסתבכו: 2:3 בעייתי לב"ש

האלופה הישראלית זכתה לשלוש שריקות לפנדל במוקדמות ליגת האלופות נגד שריף טירספול המולדובית • בוזגלו החמיץ, אך ברדה וראדי כבשו מהנקודה וג'ון אוגו הוסיף אחד משלו

צילום: אלן שיבר // ברדה. דייק מהנקודה

היושבים באיצטדיון טרנר הערב (ג') נראו כאילו המשיכו באופן ישיר את החוויה מסוף העונה האחרונה. הזיכרונות מהאיצטדיון שלא ראה הפסד ליגה היו טריים, ומלבד שיר האליפות החדש שהתנגן ברקע לא הורגשו שינויים מיוחדים ביציעים. 

הדגלים של אופ"א וחמישה אוהדים מולדובים שנדחקו בפינה רמזו על משהו שונה במשחק שבו אירחה האלופה הפועל ב"ש את שריף טירספול ממולדובה במסגרת מוקדמות ליגת האלופות.

הקבוצה מבירת הנגב, שלא הצליחה בשנים האחרונות במפעלים האירופיים, רצתה להמשיך לשבור שיאים עצמיים ולעבור שלב במפעל אירופי. הצופים שהגיעו בהמוניהם אימצו את הגישה הרשמית של המועדון כי היריבה היא קשה ובעלת ניסיון רב במפעלים אירופיים, אך מאחורי הקלישאות כולם חשבו שמדובר בקבוצה שהיא לא מאריות היבשת עם מאמן חדש וסגל שעבר שיפוץ, וכי צריך לעבור אותם בבית. 

"זה לא דומה למשחקים מול ת'ון בשנה שעברה", הסביר בהתלהבות אחד האוהדים לפני שריקת הפתיחה, "אז אירחנו בטדי, ברק בכר היה חדש והקבוצה עוד לא התגבשה. השנה אנחנו פותחים במבצר שלנו עם קבוצה שרצה טוב מאוד עד עכשיו".

הדקות הראשונות של המשחק לא נראו מעודדות עבור האדומים, שחשבו שיהיה יותר קל, אבל המשחק היה מאוזן לחלוטין עם עדיפות קלה לאורחים, שבדקה ה־21 ניצלו בלאגן בהגנה הבאר־שבעית ועלו ליתרון 0:1 שהשאיר 16,000 איש בהלם.

לאחר פחות מחמש דקות אלת המזל, שליוותה את האדומים במהלך העונה הקודמת, דאגה לפנדל גבולי לטובת המארחים, וכרטיס אדום נשלף אל עבר פידאן אליטי שהשאיר את שחקני שריף בעשרה שחקנים. 

הבועט הראשון של האדומים, מאור בוזגלו, כבר דמיין איך הוא כובש ורץ לקהל האדום אחרי גול השוויון, אך הקשר בעט בצורה רשלנית לפינה, ושוערה של שריף השאיר את לוח התוצאות על 1:0 יקר מאוד לאורחת, שעד הדקות האלה זכתה בעיקר לזלזול. 

הלחץ על הספסל של בכר בלט, אבל שחקניו העלו הילוך ולחצו ללא הפסקה עד שבדקה ה־43 הקשר הניגרי ג'ון אוגו בעט את השוויון שהרעיד את טרנר. בדקה ה־50 שוב עבירה ברחבה של האדומים ־לבנים, אבל הפעם הקפטן אליניב ברדה קיבל אחריות, ניגש לנקודה הלבנה ובבעיטה לפינה הימנית העלה את קבוצתו ליתרון מוצדק. ברדה, אגב, רץ אחרי השער לבוזגלו וחיבק אותו.

אבל לצערם של הנוכחים, הקרנבל האדום לא נמשך הרבה זמן. האורחים נהנו מערב חלש של השוער דודו גורש, שלצערו ספג את השער השני לאחר שהכדור ניתז מהקורה אל גבו ופנימה (2:2). כאן מדד הלחץ כבר הרקיע לשחקים.

הקהל בשער הדרומי עוד ניסה לדחוף את השחקנים בדקות האחרונות, אך זה לא הספיק.

בדקה ה־87 הלא ייאמן קרה ונשרק פנדל שלישי לטובת ב"ש. הקהל עמד על הרגליים והחזיר את נשימתו רק אחרי שמהראן ראדי נעץ את השלישי ברשת. עמה יעמיק, הגירסה האירופית.

המאמן, שכבר הבין שזה לא נגמר עד שזה לא נגמר, לא הצליח ליהנות מהניצחון עד תום. אפשר להבין אותו.

האוהדים הוציאו את הניידים והתחילו לעשות חישובים מתמטיים שלא היו מביישים את האוניברסיטה הקרובה, בשאיפה להבין את התוצאה שיצטרכו להוציא מול הקבוצה ממולדובה.

בתום המשחק אמר המאמן ברק בכר: "שריף זו קבוצה מאוד חזקה, הם באו מוכנים אבל גם אנחנו. שיחקנו לא רע, הגענו למצבים, ידענו מה אנחנו רוצים לעשות, התחלנו טוב את המשחק ויכולנו לסגור את זה מוקדם". 

על המשחק ההתקפי של הקבוצה הוסיף בכר: "זה משחק בית ואתה רוצה לתקוף, זה האופי של הקבוצה ואני לא אשנה את זה. לדעתי יכולנו לנצח בתוצאה יותר גבוהה, אבל השורה התחתונה היא שניצחנו. נעשה את ההתאמות עד למשחק הבא ואני מאמין שנעבור לסיבוב הבא". 

לגבי השוער דודו גורש, שספג שער עצמי הוסיף המאמן: "הוא השוער הראשון שלנו ואנחנו סומכים עליו לא ראיתי משהו יוצא דופן לרעה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר