אזרח ירדני ניסה לחטוף היום (שישי) רכב מצעירה בכביש 90 בקטע שבין קיבוץ אפיקים לקיבוץ אשדות יעקב מאוחד שבעמק הירדן. החשוד השליך בתחילה אבן לעבר הרכב, וכתוצאה מכך, הרכב ירד מהכביש, פגע בגדר הבטיחות ועצר. הנהגת, רותם אהרוני בת 23 מהישוב חד נס שברמת הגולן, פונתה במצב קל לבית החולים פוריה בטבריה.
החשוד הוא אזרח ירדני, שככל הנראה חצה הבוקר את הגבול מירדן לישראל, ולא היה חמוש בנשק חם. בשלב ראשון תקף את נהגת הרכב, ככל הנראה, בניסיון לחטוף את מכוניתה. לאחר מכן ניסה לחטוף את הרכב של מרכז ענף הבננות של קיבוץ אשדות יעקב מאוחד. הרכז הבריח אותו.
כשהגיע החשוד לקיבוץ דגניה ב' איים על עוברים ושבים. רכז הביטחון השוטף דרש ממנו לעצור וכאשר המשיך לאיים באבנים נורה ברגל. לאחר שנפל מהירי הצליח לקום, המשיך לתקוף ואז נורה שוב בבטן. החשוד פונה לקבלת טיפול בבית החולים פוריה בטבריה ומצבו מוגדר בינוני.
בצה"ל ביצעו תחקור לאחר האירוע, ממנו מסתמן כי החשוד, צעיר מעורער בנפשו. "החשוד יידה אבנים לעבר רכבים שחלפו על הכביש, זאת במטרה לגנוב רכב. משניסיונות אלו לא צלחו, נמלט החשוד וזמן קצר לאחר מכן אותר על ידי אנשי כוחות הביטחון שביצעו נוהל מעצר חשוד לעברו, שכלל ירי", נמסר מדובר צה"ל. בצבא מדגישים כי נסיבות חצייתו לשטח הארץ נמצאות בתחקור.
הנהגת רותם אהרוני עם הרופא ד"ר ערן טלאור מבית החולים פוריה // צילום: ביה"ח פוריה
אהרוני מספרת כי הייתה בדרכה מהמושבה מנחמיה למקום עבודתה, כאשר בדרך בכביש 90 בין אפיקים לאשדות יעקב מאוחד, עמד אדם לבוש גלביה אפורה והשליך אבן גדולה לעבר רכבה. היא לחצה על הבלמים והרכב פגע במעקה הבטיחות. האדם רץ אל רכבה, פתח את הדלת וניסה בכוח להוציאה כאשר הוא צועק בערבית.
היא נאבקה בו והדפה אותו ממנה. לאחר מכן הוא רץ לרכב שמאחוריה וניסה לפתוח את הדלת. משלא הצליח ברח. בחור ערבי שהיה במקום האירוע ניגש לעזרת רותם וסייע לה לצאת מהרכב, הרגיע אותה שהוא לא מחבל. הבחור התקשר למשפחתה ולמשטרה והזעיק את כוחות הביטחון. לאחר שחרורה מבית החולים אמרה: "אני מודה לכל מי שסייע לי באירוע והגיש לי עזרה ותמיכה וקרא לכוחות הביטחון".
קצין הביטחון יורה באוויר // צילום: רם חכמון

רכבה של אהרוני
עידן גרינבאום, ראש המועצה האזורית עמק הירדן, התייחס לאירוע ואמר: "אירוע ביטחוני חמור התרחש הבוקר בעמק הירדן. אנחנו מודאגים מיכולתו של ירדני לחצות את הגבול ולהסתובב ברחבי עמק הירדן. אנו מצפים שהנושא ייבדק לעומק ונקבל תשובות. האירוע החמור הוכיח פעם נוספת את חשיבות כוחות הביטחון המקומיים של היישובים שיודעים לתת מענה מהיר ואיכותי כמו שהיה באירוע הנוכחי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו