להתראות שוקו ולחמנייה, שלום לחם מלא וגבינה

מגמת המזון הבריא מגיעה לקייטנות הקיץ • מים במקום מיצים וירקות לנשנושים

צילום: GettyImages // צילום: GettyImages

בשורות טובות להורים ששולחים את ילדיהם לקייטנות הקיץ: בחברה למתנ"סים, המפעילה את מרבית הקייטנות, נענו לבקשות הורים והפכו את התפריט לפחות שמן ולעתיר חלבון, ברזל וויטמינים.  

בארוחת הבוקר, השוקו והלחמנייה עם השוקולד הנוסטלגיים הוחלפו בכריכי בריאות. כעת יאכלו הילדים לחם דגנים עם גבינה לבנה, אבוקדו וירקות. לאוהבי המתוק יוצע כריך מלחם בריא עם ממרח חלבה או חרובים או סילאן עם טחינה. לדברי הדיאטנית הקלינית לילך פלג־וייס, "הערך הקלורי של היצע קולינרי זה עומד על כ־250-200 קלוריות למנה, המורכבת מפחמימות, חומצות שומן חיוניות, ויטמינים מסיסי שומן, סיבים ופחמימות, ובעיקר דלה הרבה יותר בסוכר".

בצהריים יאכלו הילדים ירקות מבושלים, קוסקוס, אורז ופתיתים במקום צ'יפס; ושיפודי הודו, גולש, כרעיים מבושלות ומדי פעם שניצל במקום נקניקייה או המבורגר בלחמנייה. "זו מנה עשירה יותר בחלבון, בברזל, באבץ ובסיבים תזונתיים ודלה יותר בשומן, במלח ובסוכרים", אומרת פלג־וייס. בגיזרת השתייה: במקום טרופית ומיצים קלים, יקבלו הילדים מים. הקרטיב המסורתי יישאר, אך במקום מתוקים לנשנושים - יחולקו ירקות טריים וחתוכים. 

לדברי דליה כהן, מנהלת רשת הצהרונים "צהריים טובים" מבית החברה למתנ"סים הארצית, יינתן מענה במידת הצורך גם למעוניינים בארוחה צמחונית.  

ומה חושבים הילדים? אביב, בת 9 וחצי מקייטנת "רשת קהילה ופנאי" בחולון, מספרת שאכלה בבוקר חביתה עם ירקות ושהיה טעים, "אבל אם היה אפשר הייתי בוחרת שוקו ולחמנייה ריקה". אמה מיכל מרוצה: "בבית הם יכולים לאכול ממתק, אבל הארוחות העיקריות צריכות להיות מזינות". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר