"המתקפה הרצחנית אמש בשדה התעופה באיסטנבול עשויה להיות התחלה של גל טרור חדש", אמר גורם אמריקני לרשת החדשות NBC. "זה עשוי להיות תחילתו של קיץ מתסכל במיוחד", אמר הגורם המודיעיני לרשת החדשות האמריקני, אחרי המתקפה ביום שלישי האחרון.
"השימוש במספר מחבלים מתאבדים בו זמנית מתאים יותר לדרך הפעולה של דאעש, ולא של המחתרת הכורדית בטורקיה, כפי שאירע בשדה התעופה של איסטנבול", ניתח אותו גורם את המתקפה הרצחנית. מומחה ללוחמה בטרור אמריקני הוסיף: "ישנם רק שני גורמי טרור שמסוגלים לערוך פיגוע בקנה מידה כה גדולים, וזה לא מתאים ל-PKK. המחתרת הכורדית מבקשת לפגוע בטורקים ולא במטרות בינלאומיות".

זירת הפיגוע באנקרה באוקטובר האחרון, בה נהרגו 95 אזרחים, שבוצעה על ידי ה-PKK // צילום: איי.פי
"דאעש הוא ארגון טרור רצחני הרבה יותר מהמורדים הכורדים, שמחפשים לפגוע לרוב במטרות צבאיות טורקיות", אמר הגורם, והסביר כי למתקפה הרצחנית יש את כל המאפיינים של דאעש.
השגריר ג'יימס ג'פריי, דיפלומט אמריקני לשעבר שעבד בטורקיה ובעיראק, הסכים עם אותו גורם: "בשנה החולפת אירעו ארבע מתקפות טרור גדולות על אדמת טורקיה, על המתקפה בשדה התעופה לא היו התרעות ספציפיות, אך כל אירופה נמצאת כבר חודשים ארוכים תחת איום טרור". ג'פריי הוסיף כי אמצעי הביטחון בשדה התעופה מנעו את חדירת המחבלים עמוק יותר לתוך המבנה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו