"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הסכם פיוס בין ישראל לטורקיה צפוי ביום א'

פגישה מכרעת לקראת נרמול היחסים • הטורקים הבטיחו: מפקדת חמאס באיסטנבול תיסגר • מאמץ להשבת גופותיהם של גולדין ושאול ולשחרור מנגיסטו

,עודכן
נתניהו וארדואן, צילום: איי.פי ונועם ריבקין

היחסים בין ישראל לטורקיה עומדים ככל הנראה בפני פיוס. ישראל קיבלה הבטחה כי טורקיה תסגור את מפקדת חמאס באיסטנבול, ומאחר שהטורקים מעוניינים להישאר בקשר עם חמאס ברצועת עזה, וישראל לא מונעת קשר מדיני כזה, סוכם כי טורקיה תבטיח שלא ייצאו או יתוכננו פיגועים של החמאס נגד ישראל או נגד ישראלים מטורקיה.

לאור הדברים, נראה כי ביום ראשון, בפגישה שתתקיים בין נציגי ישראל וטורקיה, יוסדרו היחסים בין המדינות. המשמעות היא כי בתוך חודש יושבו השגרירים באופן הדדי, יוסרו מגבלות שנקבעו ויוקמו צוותים משותפים של משרד החוץ לנרמול היחסים. כמו כן, סוכם כי ישראל תאפשר לטורקיה להקים ולהפעיל תחנת כוח בעזה. שר החוץ הטורקי, מבלוט צ'בושולו, אמר אתמול כי הקשר בין טורקיה לחמאס יימשך בכל מקרה.

הצוות הישראלי למגעים עם טורקיה מונה את יוסף צ'חנובר, המשמש שליחו של נתניהו לשיחות, ואת מ"מ ראש המועצה לביטחון לאומי, יעקב נגל. מהצד הטורקי מנהל את המו"מ תת־שר החוץ פרידון סינירלול.

גם בטורקיה התייחסו לפיוס הצפוי. "ישראל וטורקיה מיישרות את ההדורים", כך נאמר ביום שני בכתבת שער של העיתון

"Daily Sabah", המזוהה עם השלטון הטורקי ועם הנשיא ארדואן. בכתבה, שהופיעה בעמוד השער תחת הכותרת "מה שהיה, היה - צוותי משא ומתן מתכוונים להיפגש השבוע", נאמר כי המדינות נמצאות על סף השלמת נוסח הסכם שיאפשר נורמליזציה מלאה. במקביל, דוברו של ארדואן אמר אתמול כי שתי המדינות "נמצאות במרחק נגיעה מסופו של התהליך הארוך של נורמליזציה".

נוסף על כך, יש מאמץ שבמסגרת ההסדר יושבו מחמאס גופותיהם של אורון שאול והדר גולדין, שנהרגו בצוק איתן, ולשחרור אברה מנגיסטו. אתמול דווח בחדשות ערוץ 2 כי הטורקים לוחצים על חמאס להסכים לכך כ"צעד בונה אמון". במשפחת מנגיסטו אמרו שאין לחתום על ההסכם מבלי לקבל מידע ואות חיים מאברה, המוחזק בעזה.

בהכנת הידיעה השתתפו ארז לין וגדי גולן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר