"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הופסק המסחר של חברת SR אקורד בבורסה

זאת בשל חשד לדיווחים כוזבים, ניפוח עסקאות, הפקה וקיזוז חשבוניות פיקטיביות והמרת כספים בסך של כ-200 מיליון ש'

,עודכן
הבורסה לנירות ערך בתל אביב // צילום: יוסי זליגר (ארכיון)

המסחר בניירות הערך של חברת האשראי SR אקורד הופסק הבוקר (שני) כתוצאה מחקירה רחבת היקף שהפכה לגלויה ונוגע לחשדות בחברות כח אדם. החברה הודיעה בבוקר כי תפרסם במהלך היום הודעה מהותית תוך שהמסחר במניות הופסק.לאחר שפרסמה, כשעה וחצי מאוחר יותר חודש המסחר, ומניותיה של החברה קרסו בכ-43% במהלכו.

SR אקורד דיווחה כי החל משעות הבוקר "נערכו חיפושים במשרדי החברה ובמשרדים של החברות הקשורות לבעלי השליטה במסגרת חקירה כלכלית לרבות, בעניין הלבנת הון על ידי המשטרה ורשויות המס".

חברת SR אקורד עוסקת במתן אשראי חוץ בנקאי. בעל השליטה בחברה הוא איש העסקים עדי צים, המחזיק בכ-81.7% מהון המניות של החברה. בעבר היה צים מבעלי השליטה ברשת הקמעונאות חצי חינם. כיום הוא איש עסקים המחזיק בחברות פרטיות בתחומי המזון, הנדל"ן המסחרי והפרטי, המחשוב והמט"ח.

מנתונים שהציגה חברת SR אקורד לפעילי שוק ההון לאחרונה עולה כי לחברה מקורות אשראי בהיקף של כ-175 מיליון שקל, לפי נתוני סוף הרבעון הראשון של 2016. מקורות האשראי הבנקאיים של החברה מגיעים מבנק לאומי (היקף של 100 מיליון שקל) ומזרחי טפחות (75 מיליון שקל). סך האשראי ש-SR אקורד מעמידה ללקוחותיה נאמד בכ-258 מיליון שקל וההון העצמי מוערך בכ-70 מיליון שקל. מטה החברה ממוקם בבית צים ברמלה ולחברה מאגר של 19 אלף לקוחות וחייבים. רווחי החברה במחצית הראשונה של השנה הסתכמו בכ-12 מיליון שקל, וב-2015 כולה בכ-34.4 מילון שקל.

ברשות המיסים אמרו כי על פי החשד, חברו מספר גורמים, חלקם עוסקים בתחום מתן שירותי כח אדם, לגורמים שבבעלותם בתי עסק מורשים למתן שירותי מטבע, אחד מהם אף נסחר בבורסה כחברה ציבורית, שזו ככל הידוע חברת SR אקורד, שהודיעה על הפסקת המסחר במניותיה.

ברשות המיסים חושדים כי הגורמים השונים יצרו לכאורה מנגנון שיטתי של דיווחים כוזבים, ניפוח עסקאות, הפקה וקיזוז חשבוניות פיקטיביות והמרת כספים, זאת על מנת להפיק רווחים במרמה ולהונות לכאורה את רשויות המס והביטוח הלאומי וכן את אגף ההסדרה במשרד הכלכלה שהוא הרגולטור בתחום שירותי כח האדם. על פי החשדות לכאורה עומד היקף העבירה המוערך על למעלה מ-200 מיליון שקל.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

עוד נמסר כי החקירה מנוהלת בצוות חקירה משותף המורכב מיחידה ארצית של משטרת ישראל, חקירות מכס ומע״מ ת״א ופקיד שומה חקירות תל אביב ברשות המסים, יח״א שלוחת מרכז בביטוח הלאומי, יחידת המודיעין של מינהל הסדרה ואכיפה במשרד הכלכלה ובסיוע הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור. החקירה מלווה מראשיתה על ידי המחלקה המשפטית לתיקים מיוחדים במע״מ רשות המסים.

ברשות המיסים הוסיפו וציינו כי בשל העובדה כי אחד מנותני שירותי המטבע שעל פי החשד מעורב בפרשה הינו חברה ציבורית, עודכנו כנדרש גורמי הרשות לניירות ערך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר