"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"הוא בנוי רק למצוינות"

הקמת הקבוצה בליגה ג' לפני 40 שנה • הפתיל הקצר ופיטורי המאמנים • והחלום שסוף סוף התגשם • יצחק פרי, היו"ר הוותיק של מכבי ראשל"צ, סיים את העונה כמנצח הגדול • משה ויינקרנץ, שאימן תחתיו: "הוא דמות שונה בנוף הכדורסל"

,עודכן
היו"ר יצחק פרי. כיוון גבוה // היו"ר יצחק פרי. כיוון גבוה

"התעוררתי לתוך חלום", כך התוודה יצחק פרי, היו"ר של מכבי ראשל"צ, בבוקר שאחרי האליפות. אם לאחר הניצחון על מכבי ת"א בחצי הגמר הוא שידר תחושה של סיפוק, את הנפת הצלחת הוא עדיין לא עיכל.

רכבת ההרים בסופרלנד בעיר יכולה להמחיש את מה שעבר על פרי וראשל"צ העונה: הפתיחה המסחררת שבה הקבוצה הטביעה כל מה שזז עם 2:8 בליגה, עלייה לחצי גמר הגביע ועליית שני סיבובים ביורוקאפ; וההידרדרות שלוותה ב־13 הפסדי ליגה מתוך 18 משחקים, הפסד מתסכל בחצי גמר הגביע לאשדוד (אחרי שראשל"צ הוליכה כבר ב־13 הפרש, חמש דקות לסיום) ופיטוריו של שרון דרוקר ב־14 באפריל ומינויו של אריק שיבק.

המהלך יצר ביקורת קשה מבפנים על פרי, כולל מצידו של ראש העיר דב צור, שהחרים את משחקי הקבוצה. שתי החטאות עונשין של פול דילייני מקריית גת שלחו את ראשל"צ למקום השישי להתמודד עם מכבי חיפה על כניסה לפיינל פור ומנעו מפגש מול מכבי ת"א. היתר היסטוריה וחגיגות האליפות יימשכו כל השבוע.

תרצו או לא, פרי הוא המנצח הגדול של העונה הזאת. הוא נלחם כדי שהקבוצה תשחק באירופה, "נשחט" כהגדתו בכל מקום אחרי פיטוריו של דרוקר, שידר שהוא חושב שהסגל המצוין שווה הרבה וצדק בסיום.

הכל התחיל ב־1976, כאשר פרי בן ה־28 הקים את קבוצת הכדורסל בליגה ג'. עשר שנים אחרי כן, כשהיא בליגה הארצית, קרא לרוני בוסאני ואמר לו: "בוא תעשה במכבי ראשל"צ את מה שטל ברודי עשה למכבי ת"א". בוסאני, שהונהג על ידי יהושע רוזין ז"ל, הוביל את הקבוצה לליגה הראשונה.

בוסאני היה שם בהצלחות כשחקן ושלוש קדנציות כמאמן. גם הוא סבל מהפתיל הקצר שיש לפרי מול המאמנים שלו. פעמיים לא סיים את העונה השנייה ופעם שלישית אפילו לא התחיל אותה. "פרי חושב הרבה יותר גבוה מכל אחד בכל מקום אחר". זה ההסבר שלו לכך שב־17 שנותיו של פרי כבוס בליגת העל, 12 פעמים מאמנים פוטרו או התפטרו אצלו.

"לא רגיל לבינוניות"

משה ויינקרנץ, יושב ראש הוועדה המקצועית היוצא של איגוד הכדורסל, הוזמן על ידי פרי בגמר הפיינל פור לראות את ההיסטוריה מקרוב. המאמן הוביל את ראשל"צ לעונת שיא לפני 25 שנה ולגמר פלייאוף מול מכבי. פרי בנה אז לוויינקנרץ קבוצת בית גיל הזהב מוצלחת במיוחד עם מוטי ארואסטי, מיקי ברקוביץ', חיים זלוטיקמן וג'ינו בנקס. אבל גם הכבוד שחש היו"ר למאמן לא מנע את הפיצוץ באוגוסט 95'.

"סיכמתי עם פרי שקלווין רוברטס יעבור קבוצה במחזור השישי ועד אז נבחן חלופות", הסביר. שבועיים לפני פתיחת הליגה, ויינקרנץ קיבל שיחה מיאיר שרון, מאמן הפועל ת"א, ששאל אותו לגבי רוברטס. מאמן ראשל"צ השיב שזה מוקדם מדי, אבל שרון ענה שהם סגרו עם פרי שרוברטס יעבור למחרת להפועל. ויינקרנץ לא המתין, נסע לבוסאני עוזרו והודיע לו שהוא ינהל את האימון אחר הצהריים. משם נסע למשרדו של פרי עם החוזה המקופל ומפתחות הרכב, ודרכיהם נפרדו. פרי, אגב, החזיר את ויינקרנץ אחרי שפיני גרשון התפטר באוקטובר 1998.

"פרי הוא דמות די שונה בנוף הכדורסל", מסביר ויינקרנץ, "הוא מהיותר חכמים ופיקחים שיש כאן, מה שמייחד אותו, וזו הבעיה שלו שהוא לא רגיל לבינוניות. הוא בנוי רק למצוינות".

בזכות יועץ התקשורת?

בתחילת שנות האלפיים החובות של ראשל"צ מהרפתקאות קווין מגי וזרים נוספים הובילו אותה לבעיות כלכליות קשות ופרי החליט לזוז הצידה. ב־2012, בעזרתו של דב צור, פרי החליף את היו"ר הקודם משה קליסקי אחרי דו־קרב מילולי חריף.

האוהדים יצאו נגדו ופרי גייס את יועץ התקשורת רוני רימון כדי לרפד את דרכו בחזרה. המאבק עם האוהדים נמשך כשנתיים כמעט וחלקם החרים את משחקי הקבוצה, אבל פרי המשיך בדרכו. "אני מקווה שיום אחד יהיה לראשל"צ תואר", הכריז עם חזרתו. היום הזה הגיע.

חגיגות האליפות. היום יתקיימו החגיגות הרשמיות במתחם הרובע בראשל"צ (אזור התעשייה הישן) בהשתתפות אתניקס ואליעד נחום.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר