"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אובאמה הודיע על תמיכתו בקלינטון

"אני איתה", אמר הנשיא והצטרף למאבקה בטראמפ • סאנדרס לא הצהיר שיתייצב מאחורי קלינטון: "אתמודד בפריימריז"

,עודכן
אובאמה וקלינטון // צילום: אי.פי // אובאמה וקלינטון // צילום: אי.פי

נשיא ארצות הברית, אובאמה, מצטרף למאבק במועמד הרפובליקני השנוי במחלוקת דונלד טראמפ. אובאמה הודיע על תמיכתו בהילארי קלינטון. "אני איתה, אני מוכן ואני לא יכול לחכות לצאת ולתמוך בהילארי", אמר אובאמה.

רויטרס

ובינתיים, המירוץ לנשיאות ארצות הברית ממשיך. מי שחיכה להודעת פרישה של ברני סאנדרס לאחר הפגישה שלו עם הנשיא אובאמה, יצטרך להמשיך לחכות. הסנאטור מוורמונט הגיע לבית הלבן יומיים אחרי ההכרזה על הניצחון של הילארי קלינטון בפריימריז של המפלגה הדמוקרטית. בתום הפסגה עם הנשיא, הבטיח סנדרס כי "יעשה הכל" כדי לנצח את המועמד הרפובליקני דונלד טראמפ, אך נמנע מלהצהיר כי הוא מתייצב מאחורי מועמדותה של מזכירת המדינה לשעבר.

הפגישה שכונסה לבקשתו של סאנדרס נמשכה יותר משעה ובמהלכה, על פי ההערכות, ניסה אובאמה לשכנע את הסנאטור היהודי הוותיק כי הגיעה העת לסיים את המירוץ ולאחד שורות לקראת המאבק נגד המועמד הרפובליקני דונלד טראמפ. בסיום המפגש התברר כי המאמצים של הנשיא אולי קירבו את סאנדרס להחלטה, אך לא הביאו אותו לפרישה של ממש.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"אתמודד בפריימריז של וושינגטון הבירה, זוהי ההתמודדות האחרונה", הבהיר סאנדרס בפני גדודי הכתבים שהמתינו לו עת יצא מפגישתו עם אובאמה. הסנאטור הקדיש את רוב מסיבת העיתונאים כדי לתקוף את דונלד טראמפ, והזהיר כי הוא יהיה "אסון בתור נשיא".

"זה לא ייאמן בעיניי שהרפובליקנים בחרו במועמד שבשנת 2016 הופך גזענות ואפליה לאבן הפינה של הקמפיין שלו", אמר, "אעשה כל שבכוחי כדי לוודא שהוא לא יהפוך לנשיא". עם סיום התדרוך רמז המחוקק הוותיק כי המירוץ שלו מתקרב לסיום ואמר כי הוא "מצפה להיפגש עם קלינטון בעתיד הקרוב כדי לראות כיצד נוכל לעבוד יחד להביס את דונלד טראמפ".

אובאמה וסאנדרס // צילום: אי.פי

לאחר המפגש עם הנשיא, המשיך סאנדרס לפגישה עם יו"ר המיעוט הדמוקרטי בסנאט הסנאטור הארי ריד.

אליזבת וורן תרוץ עם קלינטון?

בסביבתה של מזכירת המדינה לשעבר כבר החלו ההתייעצויות סביב איוש תפקיד המועמד לסגן הנשיא. השם שעולה שוב ושוב הוא זה של הסנאטורית אליזבת וורן, מחוקקת ותיקה האהודה במיוחד בקרב המחנה הליברלי במפלגה, וזוכה גם לתמיכה של הארי ריד שמאמין כי היא צריכה להתמנות לסגניתה של קלינטון.

סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה מפי מקורביה של וורן כי היא שוקלת את הרעיון לרוץ לצדה של הילארי, על אף שהיא רואה בכך גם לא מעט בעיות. המקורות הדגישו, עם זאת, כי השתיים טרם שוחחו בנושא. וורן מתכוונת להצהיר רשמית על תמיכתה בקלינטון רק בעוד כשבוע או שבועיים, אך כבר בסוף השבוע היא הפנתה את חציה לעבר טראמפ; "תתכונן דונלד", כתבה בטוויטר. "אנחנו באים".

טראמפ לא מאחד

אגב טראמפ, המועמד הרפובליקני ממשיך להתקשות לאחד מאחוריו את הממסד הרפובליקני. בימים האחרונים, במיוחד לנוכח המתקפות של איל ההון נגד שופט ממוצא היספאני שדן בתיק נגד "אוניברסיטת טראמפ", התחדשו הקריאות למהלך להדחת טראמפ בוועידה הרפובליקנית.

בוב פלאץ, אחד מראשי הקמפיין של יריבו הגדול של טראמפ בפריימריז הסנאטור טד קרוז, אמר אתמול ל-NBC כי "כל האופציות על השולחן". מנחה הרדיו השמרני היו היואיט היה אפילו תקיף יותר בתוכניתו ואמר כי "המפלגה צריכה לשנות את המועמד". וכאילו כל זה לא מספיק, מושל אוהיו ג'ון קייסיק, גם הוא אחד מיריביו לשעבר של טראמפ בפריימריז, אמר אמש בראיון לרשת "פוקס ניוז" כי הוא "לחלוטין מוכן" להגיע לוועידת המפלגה מבלי להצהיר על תמיכה במועמד הרפובליקני. "הסיכויים שאתמוך בו נמוכים", סיכם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר