"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קסדה כמו של טייסים - לחילות היבשה

אלביט מערכות פיתחה מערכת שתסייע לנהגים ולמפקדים של כלי רכב משוריינים ומעניקה להם יכולת לראות "מבעד לשריון"

,עודכן
מערכת IronVision // צילום: אלביט מערכות // מערכת IronVision // צילום: אלביט מערכות

ענקית הציוד הבטחוני אלביט מערכות ערכה היום (רביעי) תצוגה לכלי התקשורת לקראת השתתפותה בתערוכת יורוסאטורי 2016. בין הפיתוחים שחשפה החברה נמצאת מערכת שליטה ובקרה ייחודית שמאפשרת תצפית רחבה במיוחד על פני השטח, מכ"מ חדשני ומתקדם המאתר תנועת בני אדם בתוך סבך של צמחייה, קסדה מתקדמת במיוחד לנהגי ומפקדי רכבי קרב משוריינים (רק"מ), מערכת ראיית לילה חדשנית ועוד.

כתבת: ליטל שמש // צילום: משה בן שמחון

בחברה מציינים כי ההתרחשויות האחרונות באירופה הובילו להתעוררות גדולה בעניין בפתרונות שמספקות החברות הביטחוניות.

בין הפתרונות שמציגה החברה נמצאת קסדת IronVision™. הקסדה מזכירה מאוד את קסדות הטייסים המתקדמות שמייצרת אלביט מערכות, רק שהפעם מדובר במערכת מיוחדת למפקד ולנהג הטנק או כלי הרכב המשוריין (רק"מ).

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

בחברה ציינו כי מדובר במערכת תצוגת קסדה שמאפשרת לחימה במדפים סגורים. מתבססת על ניסיון מבצעי רב שנים בתחום הקסדות לטייסים. המערכת מתבססת על טכנולוגית ראיה "דרך שריון", מעניקה תמונה מרחבית של 360 מעלות ומעניקה לצוות יכולת התמצאות סביבתית מיטבית גם ביום וגם בלילה. הקסדה תורמת ליעילות הפעילות המבצעית כמו גם לשרידותו של מפקד הטנק, שאיננו חשוף בצריח.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

המכ"ם היבשתי שהוצג הוא חלק ממשפחת המכ"מים של אלישרא. הכינוי שלו בחברה הוא "מכ"מ חודר העלווה". הוא מסוגל להבחין באנשים ורכבים המצויים בתוך סבך עלווה צפוף, עמיד בפני תנאי מזג אוויר קשים ובעל עמידות ופעילות רציפה בתנאי קיצון.

בחברה הוסיפו כי ביורוסאטורי ייחשף המכ"מ MBR – מכ"ם נישא, קל משקל, נפרס ונאסף בקלות, בעל יכולת מעקב היקפית והתמצאות סביבתית, אמין ואינו נוטה לאזעקות שווא.

פיתוח מסקרן נוסף היא מערכת ראיית הלילה XACT 32nv. זו מערכת הנחשבת לקטנה ולקומפקטית מסוגה, בעבר מערכות דומות שקלו קילוגרמים רבים והיום היא שוקלת מאות גרמים בודדים. זו מתאימה במיוחד לכוחות מיוחדים וכוחות אכיפת חוק שמחדדת את התמונה ומאפשרת זמן שימוש ארוך. בין יתרונותיה: היא מסוגלת להקליט את מה שרואה הלוחם על כרטיס זיכרון קטנטן שמותקן בה, כך שלאחר מכן ניתן להוציא את הסרט ולנתח אותו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר