"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מחקר בארה"ב: קרינה סלולרית גורמת לסרטן

נערך על חולדות שכל גופן נחשף לקרינה • עם זאת, מדובר בתוצאות חלקיות בלבד • מומחה: "מחקר יחיד אינו מספק תשובה מלאה לקשר בין שימוש בסלולרי לסרטן"

,עודכן
למצולם אין קשר לידיעה // צילום ארכיון: משה שי // למצולם אין קשר לידיעה

סוגיית הקשר בין קרינה סלולרית לבין סרטן שוב עולה לדיון: הפעם עם פרסום תוצאות חלקיות של מחקר בן שנתיים וחצי, שנערך על חולדות.

לפי פרסומי התוכנית הלאומית לטוקסיקולוגיה של ארה"ב NTP בסוף השבוע, חולדות שנחשפו לקרינה סלולרית בלתי מייננת פיתחו סרטן במוח או סרטן בלב, בעוד בקבוצת הביקורת שלא נחשפה לקרינה, שום פרט לא פיתח סרטן.

הדו"ח המלא של המחקר, שבו הושקעו 25 מיליון דולרים ואשר יכלול גם בדיקות בעכברי מעבדה, אמור להתפרסם בסוף 2017. תוצאות חלקיות נוספות יפורסמו עוד השנה.

לדברי החוקרים, הגידולים במוח שנצפו אצל חולדות ממין זכר, "הם תוצאה צפויה של חשיפת הגוף כולו" לתדרי סלולר המשמשים במכשירי GSM ו־CDMA. הגידולים הסרטניים נמצאו אצל 2%-3% מהזכרים, ואילו הנקבות לא חלו בסרטן, אבל להפתעת החוקרים - הן מתו לפני הזכרים. מלבד גידולים במוח, המחקר גם הראה עלייה קלה בסוג נדיר מאוד של גידולים בלב בחולדות ממין זכר.

לפי רון מלניק, לשעבר מנהל פרויקט בסוכנות NTP, המצוטט בעיתון "וול־סטריט ג'ורנל", המחקר החדש שם סוף להנחה שאין כל סיכון מקרינה סלולרית. לדבריו, מחקרים אחרים קבעו שקרינה סלולרית בטוחה, כמו מחקר שפורסם בחודש שעבר באוסטרליה ואשר הוכיח כי אין עלייה בסרטן המוח במדינה, שבה יש שימוש נרחב בסלולר.

הבדיקות של NTP כללו חשיפה של החולדות לתדרי רדיו המשמשים בתעשיית הסלולר: 900 מגהרץ לחולדות ו־1,900 מגהרץ לעכברים, לתקופה של תשע שעות ביום, מזמן שהיו ברחם ובהמשך - לאורך כל חייהם.

יצוין כי מחקר קודם שבוצע על ידי NTP מצא עלייה קטנה בשכיחות של גידולים במוח אצל גברים.

בתעשיית הסלולר הביעו ביקורת על המחקר, ובעיקר על השימוש בחולדות ועל הדרך שבה בוצע המחקר. "אם טלפונים סלולריים גורמים סרטן, הם אינם גורמים להרבה סרטן", אומר ד"ר אוטיס בראולי, המנהל הרפואי הראשי של האגודה האמריקנית למלחמה בסרטן, "זה לא מסרטן כמו בשר בקר". לדבריו, במקום להתמקד בשאלה איך הקרינה גורמת לסרטן, עדיף להתמקד יותר בהסחת הדעת שגורם השימוש בטלפונים הניידים.

איגוד משתמשי הסלולר GSMA, המייצג מפעילי סלולר בכל העולם, אמר בתגובה כי מחקרים קודמים שנעשו במהלך 20 השנים האחרונות לא הראו סיכון בריאותי הקשור לשימוש בטלפונים הניידים. לדברי האיגוד, כמו בכל תוצאות חלקיות וממצאים ראשוניים, לא הובאו עדיין בחשבון גורמים רבים שיש להם השפעה על התוצאה הסופית, ובהם משך החשיפה לקרינה וניתוח הנתונים.

לדברי ג'ורג' קריי, מומחה סיכונים ובריאות סביבתית מאוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, "חשוב להבין שמחקר יחיד כמו זה אינו מספק את התשובה המלאה לשאלה אם יש קשר בין השימוש בסלולרי לתחלואה בסרטן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר