"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אישום: הנערה פיתתה, חבר הילדות רצח

כתב אישום הוגש נגד קטין וצעירה בגין חטיפת ורצח יובל אוסדון ז"ל בעפולה לפני כחודש • הסיבה: סכסוך בין חברי הילדות • הצעירה מואשמת שפיתתה את הנרצח למרות שידעה כי הוא עומד להיפגע

,עודכן
הנרצח יובל אוסדון וזירת הרצח // צילומים: באדיבות המשפחה, ניב פייס // הנרצח יובל אוסדון וזירת הרצח // צילומים: באדיבות המשפחה, ניב פייס

לפני כחודש נרצח בעפולה יובל אוסדון, וכעת מוגשים כתבי אישום נגד שניים, קטין וצעירה כבת 18, הנאשמים ברצח ובסיוע לרצח. כתבי האישום חושפים את מעשה הרצח המתוכנן מראש של השניים.

צילום: דני ברנר

על פי כתב האישום, אוסדון והקטין המואשם ברצח היו ידידים מאז הילדות, אך בשנה האחרונה התגלע בינהם סכסוך, שבגינו החליט הנאשם להביא למותו של אוסדון.לשם ביצוע הרצח, שידל ידידה של המנוח, צעירה כבת 18 שהכירה את אוסדון דרך פייסבוק, שתיצור עמו קשר ותקבע להיפגש איתו. הקטין ציין בפניה כי הוא מעוניין לפגוע באוסדון.

פיתתה את אוסדון

הצעירה יצרה קשר עם אוסדון בטלפון ובפייסבוק, והשניים שוחחו אל תוך הלילה. לפי כתב האישום, היא פיתתה את הצעיר ואמרה לו כי היא מעוניינת להיפגש עמו בדירתה. היא גם הציעה לו לעשן עמה סמים - אך הוא סירב, ואמר לה כי ייצור עמה קשר מאוחר יותר באותו הלילה.

הצעירה שיתפה את הנאשם בהתכתבויות שהיו לה עם המנוח באותו לילה, והוא דחק בה להמשיך לפנות אל אוסדון ומדריך אותה באילו מילים לפנות אליו. בשעות הלילה המאוחרות, אוסדון אמר לצעירה כי יבוא אליה לאחר שיסיים בילוי עם חבריו. היא מצדה הודיעה על כך לנאשם.

לאחר כחצי שעה נפגשו הצעירה והנאשם מחוץ לבניין בו היא גרה וסיכמו כי אוסדון לא יעלה לדירתה, אלא הנאשם ירד למטה ויפגע בו.

דקר את אוסדון בחזה וברח

כשעה לאחר מכן הגיע אוסדון יחד עם חבריו אל סמוך לביתה של הצעירה. הוא ירד מהמכונית של חבריו והתקשר לצעירה שירדה למטה, חיבקה אותו וליוותה אותו אל גרם המדרגות שבבניין - שם ארב לו הנאשם כשחלק מפניו מכוסות.

הוא קפץ על אוסדון, דקר אותו בחזהו וצעק לצעירה שתעזוב את המקום. לאחר שדקר אותו דקירה עמוקה שחדרה ללבו, הותיר הנאשם את אוסדון מתבוסס בדמו בגרם המדרגות וברח בריצה מהמקום.

המנוח הצליח בכוחותיו האחרונים להגיע אל הרחוב, שם הבחינו בו עוברי אורח והזעיקו את כוחות ההצלה. הוא פונה לבית החולים העמק בעפולה שם הוא מת מפצעיו.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

עוד עולה מכתב האישום, לאחר מעשה הרצח, הנחה הנאשם את הצעירה למחוק את ההתכתבויות המפלילות. כמו כן, כשהם נפגשו לאחר מכן, הם מחקו מהמכשיר הסלולרי של הצעירה את ההתכתבויות שלה ושל המנוח בפייסבוק, ואת השיחות בוואטסאפ בינה לבין הנאשם ברצח.

הקטין מואשם ברצח, בחטיפה, בקשירת קשר לביצוע פשע ובשיבוש הליכי משפט. הצעירה מואשמת בעבירות חטיפה, שיבוש מהלכי משפט, קשירת קשר לביצוע פשע ותקיפה הגורמת חבלה של ממש.

הוריה, שנכחו באולם בית המשפט אמרו כי היא ילדה טובה והיא אף פעם לא הייתה מעורבת בפלילים. "אין סיכוי שהיא משתפת עם זה פעולה אם היא הייתה חושבת שזה יסתיים ברצח", אמרו ההורים.

מדובר במקרה שני תוך חודשיים בו קטין מואשם בבית המשפט המחוזי בנצרת בגין רצח בעיר עפולה. במקרה הקודם הקטין הואשם שרצח את אביתר קייטץ ז"ל.

כתב האישום הוגש על ידי סגנית בכירה בפרקליטות מחוז צפון, עו"ד מיסא זועבי. פרשת הרצח נחקרה על ידי מחלק הרצח ביחידה המרכזית במשטרת המחוז הצפוני בפיקודו של רב פקד אייל הררי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר