"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בקרוב: דרעי ייחקר באזהרה

במגבלות צו איסור הפרסום על החקירה, כעת מתברר: החשדות נגדו לא קשורים רק לנכסי משפחתו, אלא גם לעניינים כספיים מימיו כאיש ציבור • דרעי מכחיש בתוקף; גורמים בסביבתו: "הוא עובד כרגיל, אין שינוי בסדר יומו"

,עודכן
שר הפנים אריה דרעי // צילום: גדעון מרקוביץ' // שר הפנים אריה דרעי

שר הפנים מסתבך והולך: במשטרה נערכים לחקירתו באזהרה של יו"ר ש"ס אריה דרעי, שצפויה להתקיים בקרוב.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בשבועות האחרונים משלימים החוקרים את איסוף התשתית הראייתית נגד דרעי, אשר עימה יעומת בחקירתו.

בסוף חודש מארס אישר היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, לפתוח בחקירה פלילית נגד דרעי. מתחילת החקירה הופיעו פרסומים הנוגעים לעסקאות נדל"ן רבות שבהן היתה מעורבת משפחת דרעי. אלא שהחשדות נגד דרעי, ככל הנראה, אינם קשורים רק לנכסי המשפחה - אלא גם לעניינים כספיים הנוגעים לתקופה שבה שימש דרעי איש ציבור. לאחרונה נפוצו גם פרסומים על כך שבידי המשטרה עדי מדינה בפרשה, אולם על החקירה ועל ספיחיה מוטל עדיין צו איסור פרסום.

דרעי מכחיש בתוקף את החשדות נגדו וטוען כי כל עסקאות הנדל"ן שביצע דווחו "כדת וכדין לרשויות המס". אחיו, שלמה דרעי, נחקר במשטרה באזהרה שלוש פעמים.

כך או אחרת, בסביבתו של שר הפנים מדגישים כי הוא ממשיך לעבוד כרגיל. אתמול הגיע לנמל התעופה בן־גוריון לביקור עבודה ולפגישות עם מנהלי המקום ומנכ"ל אל על.

לאחר מכן המשיך לביקור חולים אצל פצועי הפיגוע בבריסל, המאושפזים בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים.

בסביבת דרעי מסרבים להתייחס לחקירה ומציינים כי "אין שום שינוי בסדר יומו".

גלגולה של פרשה

הפרשה, שמטלטלת את המערכת הפוליטית, התפוצצה בסוף מארס האחרון - כאשר נודע כי היועץ המשפטי לממשלה מנדלבליט הורה למשטרה לפתוח בבדיקה בעניין החשדות שעומדים במרכז הפרשה. יום לאחר מכן התברר כי בשמו של דרעי נקשרו לכאורה נכסי נדל"ן רבים, ובהם בית נופש גדול במושב ספסופה ודירות לילדיו בירושלים ובתל אביב. למחרת החליט מנדלבליט כי הבדיקה נגד דרעי תהפוך לחקירה פלילית.

"גיליתי שהפכנו לאילי נדל"ן", אמר אז דרעי. בהתייחסו לסימני השאלה בנוגע לנכסי משפחתו, סיפר בבדיחות הדעת כי העיר את אשתו יפה, "ואמרתי לה, 'איך לא גילינו את זה עד היום? אולי פיספסנו משהו'". הוא טען כי המשפחה מתגוררת במשך 25 שנה בדירה אחת, "שבה גידלנו תשעה ילדים".

על דירת הנופש שמחזיקים בתו הדסה ובעלה יצחק בספסופה, שבתחילה היה נדמה כי היא עומדת במוקד החקירה, אמר כי "אנחנו אוהבים את הגליל. החלטנו לבנות בספסופה כדי לבלות שם חופשים וחגים. זה שייך לילדים ולנכדים, זה מה שיש".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר