"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אחרי הביקורת משמאל: השרה שקד הבהירה - אין הצעה להחיל החוק ביו"ש

אחרי ההצהרה - ההתקפלות • "אם יהיו חוקיים פרטיים בנושא - נדון בהם"

,עודכן
השרה שקד // צילום: אורן בן חקון // השרה שקד // צילום: אורן בן חקון

ההכרזה וההתקפלות של שרת המשפטים: אחרי שהצהירה באירוע של ארגון ימין כי בכוונתה להעביר בתוך שנה מהלך להחלת חוקים ישראליים גם ביהודה ושומרון, במה שכונה "חוק הנורמות", הבהירה אתמול השרה איילת שקד כי אין כל הצעת חוק ממשלתית מתוכננת בנושא. "אם יהיו חוקים פרטיים בנושא, נדון בהם", אמרה.

בכנס של הפורום המשפטי למען ארץ ישראל שלשום הכריזה שקד כי "חוקים בסיסיים לא חלים ביהודה ושומרון, והמטרה שלי היא שתוך שנה תהיה השוואת תנאים או בדרך של צו אלוף או השוואת חקיקה". בשמאל זעמו על ההצהרה, ומספר חברי כנסת התבטאו בנושא.

אלא שאחרי הביקורת התברר כי אין תוכן ממשי מאחורי הכרזתה של שקד וכי אין בכוונתה להמשיך בהליך חקיקת "חוק הנורמות", שכבר עבר את אישור ועדת השרים לענייני חקיקה בכנסת, ושאותו יזם ח"כ יריב לוין, אולם חקיקתו בכנסת נבלמה בעקבות התנגדותה של שרת המשפטים דאז ציפי לבני.

אחרי הסערה בשמאל אמרה אתמול השרה שקד כי "משרד הביטחון ומשרד המשפטים מובילים עבודה צוותית מסודרת לבדוק כיצד חוקים שעוברים בכנסת יתורגמו לצווי אלוף או להבדיל יעברו בחקיקה ראשית". היא ציינה כי "אם החוק יעלה כחוק פרטי בוועדת שרים על ידי אחד הח"כים, נדון בו. כרגע אין חוק ממשלתי כזה מצידנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר