צפו: השרברב שהמציא אופניים מעופפים

שרברב מבריטניה הציג לראווה בסרטון ביוטיוב את ה"הוברבייק" והקדים את צבא ארה"ב • "אני מודע לבעיות של האופניים המעופפים"

אופניים מעופפות // קרדיט: מתוך יוטיוב // אופניים מעופפות // קרדיט: מתוך יוטיוב

הממציא הבריטי, קולין פרז (Colin Furze) חשף בסופ"ש האחרון אופניים מעופפים המופעלים באמצעות מנוע גז. האופניים מצליחים לרחף מעל לפני הקרקע.

ההמצאה מדהימה בהתחשב בעובדה שפרז עובד בתור שרברב, ולא כמהנדס, והוא מעולם לא יצר שום סוג של כלי טיס בעבר.

עוד באתר: החגיגה של רוכבי האופניים נגמרת

פרז מודע למגבלות הנוכחיות של ה"הוברבייק" (hoverbike), אבל במידה ויוסיף שיפורים ותוספות האופניים יהיו גבוהים מכדי להתרומם.

השרברב הצליח ליצור אופניים מרחפים // צילום: מתוך יוטיוב

לשרברב לקח חמישה שבועות כדי לבנות את האבטיפוס. "כל הסיפור הוא שהמנועים יעבדו באותה המהירות ושתייצב את עצמך כמו שצריך", אמר פרז.

הצבא האמריקני מנסה, באמצעות שימוש במכאניקה דומה, לפתח אופניים מעופפים. נותר רק להמתין ולראות אם הצבא יקבל את המתקן של פרז. ה"הוברבייק", שנראים כאילו נלקחו מהמדע הבדיוני, דומים לסקייטבורד או לקורקינטים. ה"הוברבייק" יכולים עד מהרה להיכנס לשימוש צבאי. 

כפי שדווח בשנה שעברה בסוכנות הידיעות "רויטרס", הצבא האמריקני נכנס לשותפות עם חברת "מאלוי אווירונאוטיקה" במטרה להכניס את ה"הוברבייק" לשימוש עבור הצבא האמריקני.

בעוד האופניים המעופפים אינם שמישים בעת הנוכחית, שיפור המבנה ושימוש בטכנולוגיה עשוי לגרום להם להיות פעילים בצורה מלאה. "מאלוי אווירונאוטיקה" מריצה מודלים בקנה מידה זעיר של "הוברבייק". המודל עבר בדיקות ראשוניות, כולל בדיקות מאוישות.

ה"הוברבייק" הוא זול יותר וזריז יותר מאשר מסוק. מה שיהפוך לא רק לדבר מרהיב טכנולוגית, אלא גם עשוי להיות נכס צבאי ייחודי בעל ערך. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר