"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"פריצת דרך עולמית באיתור מנהרות"

קצין בכיר: בצה"ל לא יודעים מתי נחפרה מנהרת הטרור, צה"ל ממשיך לפעול בה למרות שהיא מנוטרלת • זו המנהרה ההתקפית היא הראשונה שהתגלתה מאז "צוק איתן" • חמאס: "זו רק טיפה בים"

,עודכן
בליכוד מבטיחים "נתקן עוול היסטורי ונוביל רפורמת אזרחות שווה למתיישבי יהודה ושומרון" (ארכיון), צילום: צחי מרי

בעקבות גילוי מנהרת הטרור מרצועת עזה, ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הורה להפסיק את הכנסת המלט לרצועת עזה. עד כה ישראל אפשרה כניסת מלט לטובת שיקום ההרס למבנים ותשתיות שנגרמו במבצע צוק איתן. אלא שישראל הבהירה כי במידה והמלט ישמש לבניית מנהרות, אספקתו תופסק.

בשיחה עם תא הכתבים המדיניים במשרדו בירושלים אמר נתניהו כי ״החמאס יודע שנגיב בעוצמה רבה אם נותקף מהאוויר, מהים ומהקרקע ומתחת לקרקע. ההערכות שלנו היא מאוד שיטתית". הוא הוסיף כי "אנו משקיעים בכך הון עתק. אנו למעשה מייצרים סוג של הגנה, שאינה קיימת בשום מקום בעולם. ובדקנו בכל העולם. יש כאן פריצת דרך ייחודית״.

לשאלה האם לא נשקפת סכנה לתושבי עוטף עזה ענה ראש הממשלה ואמר כי ״תושבי עוטף עזה יכולים להישאר רגועים. אנו עסוקים במערך הגנה, ביכולת הרתעה וגם בהתראה במקרה שההרתעה לא משיגה את מטרתה". נתניהו הוסיף כי ביהודה ושומרון אין מנהרות ״כי שם קשה כי אנחנו שם. כל פעם שיש מידע אנחנו נכנסים. תמיד נשמור על היכולת להיכנס ולכן אני עומד על כך שבכל הסדר, הכוח שלנו יישמר״.

לא תאופשר הקמת נמל ימי בעזה

נתניהו אמר לכתבים כי ישראל לא תאפשר הקמת נמל ימי בעזה, וכי הנמל היחידי שממנו ייכנסו סחורות לרצועה הוא נמל אשדוד, שם הפיקוח הוא של ישראל וכך אפשר למנוע הברחת נשק ותחמושת לחמאס.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

״אנחנו בעד כל סיוע והומניטרי", אמר ראש הממשלה, "אך היכולת לפקח על נמל היא הרבה יותר בעייתית. לא מדובר בספינות אהבה״. הוא ציין כי ״בין הקמת נמל בעזה לבין זה שנאפשר להכניס אמצעי חבלה לעזה, הבחירה שלי ברורה. אני לא מקריב את הביטחון שלנו לטובת כותרת טובה. פתיחת עורק ימי לעזה שיביאו דרכו נשק לטרור, אני לא אאפשר״.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בהצהרה פומבית בעניין אמר נתניהו כי ״בימים האחרונים מדינת ישראל השיגה פריצת דרך עולמית ביכולת לאתר מנהרות". נתניהו בירך את מערכת הביטחון על פריצת הדרך, והוסיף כי הממשלה שקיעה הון עתק בסיכול איום המנהרות. "זה מאמץ מתמשך", אמר ראש הממשלה, "זה לא נגמר בין לילה, אנחנו משקיעים בזה ונמשיך להשקיע בהתמדה ובנחישות״.

נתניהו חשף עוד, כי ישראל לא מגבילה יציאת פלסטינים מעזה לירדן, אבל החמאס מונע זאת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר