"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הלכו על ביצים: החקלאים והאוצר הגיעו לפשרות

מחיר הביצים ירד ב-6 אגורות באופן מדורג • מנגד, מכסות הביצים ישמרו לתקופה של 15 שנה • "שמירה על הלולים – שמירה על גבולות וביטחון המדינה"

,עודכן
תרנגולות בלול, צילום: אייל מרגולין - ג'יני

פשרה בין משרד האוצר למגדלי הביצים:התכנון ומכסות הביצים יישמרו לתקופה של 15 שנים. כמו כן, יוארך חוק הגליל שאמור היה לפוג ב-2017 לתקופה של עוד 15 שנים ויוענקו מענקים ללולנים בגובה של 60% לשדרוג הלולים.

החקלאים יפחיתו ב-6 אגורות במחיר הביצה לצרכן באופן מדורג במהלך 7 שנים. כנגד הורדת המחיר של המגדלים, התחייבו משרד האוצר והחקלאות, להפחית משרשרת השיווק במרווח הקמעונאי שלהן על הביצים ויורידו ב- 6 אגורות במחיר ביצה במהלך 7 שנים. בימים הקרובים ייחתם הסכם העקרונות במסגרת ההסכמות עליהם הגיעו בשעות האחרונות.

ההסכמות הושגו בתום משא ומתן לילי שהתקיים בין נציגי משרד האוצר, משרד החקלאות ונציגי החקלאים, זאץ בנוסף לפגישה שנערכה הבוקר בין שר האוצר, משה כחלון, שר החקלאות, אורי אריאל עם נציגי החקלאים וראשי רשויות בצפון.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"שמירה על הלולים בצפון היא שמירה על הישובים, על גבולות המדינה וביטחונה", אמר מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל, מאיר צור, שהוסיף: "אני מברך את שרי האוצר והחקלאות שהפגינו מנהיגות וראו לנגד עיניהם את טובת עתיד הענף, החשיבות של הציונות, החקלאות וערך העבודה והייצור המקומי".

גם מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, אבשלום (אבו) וילן בירך על ההחלטה: "התכנון נשמר, מדובר בהישג גדול לחקלאות הישראלית. וטוב שהשכל הישר ניצח וכל הרעיונות ההזויים להפקיר את תושבי וחקלאי הצפון לתחרות אלימה שהייתה גוזלת את פרנסתם, התאדו באוויר על פי ההסכם לפחות ל-15 השנים הבאות".

מזכיר ארגון מגדלי העופות, מוטי אלקבץ, בירך על ההסכם ואמר שההסכמות "ישמרו על היישובים בצפון ועל פרנסתם של המגדלים, גם ישמרו על ענף ההטלה כולו לכל מגדלי הביצים ברחבי הארץ וגם יביאו להוזלה של מחירים לצרכן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר