"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כרוניקה של כישלון ידוע מראש

תקציב ענק, שמות נוצצים, ביטחון מופרז ומאמן מוכח על הקווים • כל אלה לא הועילו לאנאדולו אפס איסטנבול, שכמו בשנים הקודמות שוב קרסה ביורוליג ובליגה

,עודכן
שחקני אנאדולו אפס בתמונה אופיינית העונה // שחקני אנאדולו אפס בתמונה אופיינית העונה

עונה עברה ודבר לא השתנה, או שבעצם השתנה לרעה. אנאדולו אפס איסטנבול, הקבוצה הטורקית עם התקציב הענק, הציפיות גדולות, השמות הנוצצים, הפיינל פור המסומן מראש - שוב כשלה.

הכישלון השנה עוד יותר צורם מבעונה שעברה, מאחר שהקבוצה כלל לא העפילה לשלב ההצלבה. הריטואל לא נשבר, ומה שהשתנה הם רק שמות המאמנים והשחקנים. מאז 2001, עונת הפיצול באירופה, המועדון לא העפיל לפיינל פור (אז זה קרה בסופרוליג), ועל זכייה בתואר אין בכלל מה לדבר. גם בזירה המקומית הוא מקפיד להיכשל, והאליפות האחרונה היתה ב־2009.

לפני עונתיים, בעוד ניסיון להמציא עצמה מחדש, הביאו לאנאדולו את דושאן איבקוביץ' עתיר הניסיון וההישגים כדי שיעמוד על הקווים וישחזר את הזכייה ביורוליג עם אולימפיאקוס. כרגיל, העמידו לרשותו תקציב גבוה ושחקנים מהשורה הראשונה. בינתיים השנתיים הללו לא היו שונות מהקודמות. בשבוע שעבר נקבע סופית שאנאדולו לא תעלה להצלבה ובאופן סמלי פנרבחצ'ה היא זו שגמרה לה את העונה. למרות ששיחקה בבית היותר קל בשלב זה, הכוכב האדום, עם שביעית תקציב של אנאדולו, היא העפילה על חשבונה.

תומאס הרטל, אחד הרכזים הטובים ביבשת; ג'ון דיבלר, אחד מקלעי השלשות המובילים באירופה; הכישרונות הגדולים דריו שאריץ' (בעונה הבאה באן.בי.אי) וצ'די אוסמן (בקרוב יהיה שם); הפורוורד המצוין דרק בראון; ושחקני הפנים בראיינט דאנסטון ואלכס טיוס - כולם יראו (שוב) את השלבים האחרונים של היורוליג בטלוויזיה. איבקוביץ' יראה את ידידו הטוב ז'לימיר אוברדוביץ' מנסה לזכות בתואר עם היריבה הגדולה פנרבחצ'ה.

העיתונאי הטורקי גוקאן טורה: "זו שוב הבעיה הרגילה של כימיה בקבוצה. העונה היו בחירות לא נכונות בצבע. הלכו על שלושה שחקנים (דאנסטון, בראון וטיוס; א"ס) שהם פחות או יותר אותו שחקן".

ניתוח של הבעיות של העונה מצביע גם על מחסור בקליעה יציבה מבחוץ ועל בעיה נוספת בעמדת הסנטר. גם דאנסטון וגם טיוס הם לא שחקני מטרה בצבע (בנוסף, טיוס ואיבקוביץ' לא ממש שידרו על אותו גל). לאנאדולו יש סנטר כזה, ננאד קרסטיץ', אבל הבעיה שהוא מושבת מתחילת העונה ולא הובא מישהו בסדר הגודל שלו - מחדל העונה של הקבוצה. גם ההגנה לא היתה איבקוביצ'ית טיפוסית, ושוב המועדון שיש לו הכל נותר ללא כלום.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר