האם שרת התרבות, מירי רגב, שוקלת לשנות את הגדרתו של "הבימה" מתיאטרון לאומי לעוד תיאטרון מן המניין וכן לשנות את תקציבו? כך לפחות דווח אתמול בערוץ 2.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
השרה רגב הבהירה אתמול כי הודיעה על הקמת ועדה מייעצת, שתבחן את מעמדו של "הבימה" כתיאטרון לאומי. בראש הוועדה יעמוד יו"ר המועצה לתרבות ולאמנות, יגאל עמדי. הוועדה תורכב, בין השאר, מאנשי מדור תיאטרון במשרד התרבות וכן מאנשי אקדמיה ומגורמים משפטיים.
ההחלטה להקים את הוועדה התקבלה בעקבות דו"ח חריף של מבקר המדינה על הבימה. הדו"ח, שיתפרסם בעוד כחודש, התייחס הן לשאלת מעמדו והן לקשיים הכלכליים המתמשכים שפקדו אותו. הוועדה כנראה תבחן את משמעות ההגדרה "תיאטרון לאומי" ותציג לשרה המלצות בנוגע להבימה, שנמצא כעת בתוכנית הבראה.
"תיאטרון הבימה הוא חשוב ויש לשמור עליו", אמרה השרה רגב, "עם זאת, נשאלת השאלה במה מתבטא היותו תיאטרון לאומי. לנוכח דו"ח המבקר שעוסק בכך, מצאתי לנכון להקים ועדה שתבחן את הנושא מתוך כוונה לחזק ולהעצים תיאטרון לאומי".
בהבימה, שבעוד שנתיים יציין 100 שנים להקמתו, דווקא בירכו על הקמת הוועדה. "הבימה", הוסיפו שם, "היה, הוא ויהיה התיאטרון הלאומי של ישראל, מאז ולתמיד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו