"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"נמשיך בדרכה של הדר"

הלילה הרסו כוחות צה"ל ומג"ב את ביתם של שלושת המחבלים שתכננו לבצע פיגוע בשער שכם • אביה של הדר כהם ז"ל, לוחמת מג"ב שנהרגה בקרב מול המחבלים: "זוהי סגירת מעגל"

,עודכן
רש"ט הדר כהן ז"ל // רש"ט הדר כהן ז"ל

כוחות צה"ל בשיתוף עם לוחמי משמר הגבול והמנהל האזרחי הרסוהלילה (שני),את בתיהם של המחבלים אחמד נאג'ח אסמאעיל נצאר, מוחמד אחמד מוחמד כמיל ואחמד נאג'ח עבד אללטיף אבו אלרוב שבקבטיה.

צילום: רויטרס

הריסת בתי המחבלים בוצעה בעקבות הפיגוע המשולב שביצעו ב-3 בפברואר, בו נרצחה לוחמת משמר הגבול רב-שוטר הדר כהן ז"ל ונפצעה לוחמת משמר הגבול נוספת בשער שכם שבירושלים.

״אנחנו נמשיך בדרכה של הדר, אין לי צל של ספק שננצח את הטרור" אמר עופר כהן, אביה של הדר כהן ז"ל, והוסיף: "את הדר שלנו זה כבר לא יחזיר אך עם כל הכאב והקושי,הלילה זוהי סגירת מעגל גם עבורנו״.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

מפקד הפלוגה שהוביל את הכוחות בביצוע ההריסה ציין:״הריסת בתיהם של המחבלים אמש, מהווה מסר ברור לכל פעילי הטרור ומשלחיהם, שכוחות הביטחון יגיעו וימצו את הדין עם כל פעיל טרור״.

כזכור בשלישי בפברואר, סמוך לשעה 14:00 צוות של לוחמי משמר הגבול, שהיה מורכב ממפקד הכח בליווי שתי הלוחמות, הדר כהן ז"ל ורווית מור שנמצאו בעיצומו של תהליך ההכשרה, הבחינו בשני צעירים בשער שכם שעוררו את חשדם. הצוות ניגש אל החשודים על מנת לבדוק אותם, כשלפתע שלפו החשודים נשק אוטומטי וסכינים והחלו לבצע ירי ולדקור את הלוחמות.מפקד הכח, יחד עם כח נוסף שהיה במקום, ביצעו ירי ונטרלו את המחבלים. מותם של שלושת המחבלים נקבע במקום.

בתחקור הזירה עלה כי המחבלים נשאו על גופם גם מספר מטעני צינור ותכננו לבצע במקום פיגוע גדול בהרבה, פיגוע שנמנע לבסוף בזכות החתירה למגע והתגובה המקצועית של הלוחמים.

בחודש שעבר סיימו חבריה של הדר ז"ל ארבעה חודשי טירונות והכשרה מפרכים על מגרש המסדרים של אנדרטת תל חדיד. הטקס הוקדש כולו ללוחמת משמר הגבול שנרצחה בפיגוע בשער שכם.סמ"ש רווית מור, שנפגעה באורח בינוני באותו פיגוע, סיימה גם היא את הטירונות וההכשרה ונבחרה למצטיינת מחלקתית. טקס סיום הטירונות, אותה סיימו 299 לוחמים ו-67 לוחמות, נפתח בדקת דומייה לזכרהדר כהן ז"ל.

הטקס נפתח בדקת דומייה לזכר הדר כהן ז"ל // צילום: חטיבת דוברות המשטרה

רווית סיפרה על הרגע בו התעוררה בבית החולים אחרי הפיגוע: "בשנייה שפתחתי את העיניים בבית החולים היה לי ברור שאני לא ארים ידיים. הייתה לי מטרה אחת מול העיניים, לחזור לסיים את הטירונות לצאת לשטח ולהיות לוחמת מג"ב". רווית הוסיפה כי "לולא הגבורה והאומץ של הדר ייתכן ולא הייתי זוכה לעמוד כאן היום, אני מרגישה שמחה, אך השמחה מהולה בעצב: שמחה על זה שאני עומדת כאן בטקס סיום הטירונות, אך הדר אינה כאן לצידי, אין לי ספק שהיא הייתה מסיימת את הטירונות בהצטיינות". אמה של רווית, פנינה, סיפרה: "הדר ז"ל פעלה באומץ רב והגנה בגופה על הבת שלי, כל הלוחמות שהיו באותו פיגוע רצחני הן גיבורות. אני גאה ברווית ומאחלת לה שתצליח בהמשך הדרך כלוחמת במשמר הגבול".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר