"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"נשים עם רעלה – כמו עבדים כושים"

השרה הצרפתית לקידום הנשים, לורנס רוסיניול, התראיינה ועוררה סערה • השוותה בין נשים מוסלמיות שעוטות על עצמן רעלה מרצון לבין שחורים בתקופת העבדות • עצומה הקוראת לפיטוריה צברה כבר 15 אלף חתימות

,עודכן
"אני רואה בהן פעילות אסלאמיות פוליטיות". השרה לקידום האישה הצרפתית, לורנס רוסיניול // צילום: איי.אף.פי // "אני רואה בהן פעילות אסלאמיות פוליטיות". השרה לקידום האישה הצרפתית, לורנס רוסיניול // צילום: איי.אף.פי

השרה הצרפתית לזכויות הנשים, לורנס רוסיניול, סופגת מאז אתמול (רביעי) חיצי ביקורת קשים אחרי התבטאות גזענות קשה מצדה כנגד נשים מוסלמיות. הסערה החלה כשהשרה הוסיפה שמן למדורה בנוגע לנשים מוסלמיות העוטות רעלות, אחד הנושאים הבוערים בצרפת, נושא שכנגדו אף חוקק חוק האוסר לעטות רעלה בציבור.

"חברות הלבשה המשווקות רעלות ובגדים מוסלמיים הן חסרות אחריות, ועושות רווח כספי על גבן של נשים" אמרה במהלך ראיון לערוץ טלוויזיה צרפתי. אלא שהשרה לא עצרה כאן, וסיבכה את עצמה מול קהילה נוספת: "ישנן נשים שבוחרות ללבוש רעלה, כמו שהיו גם כושים (במקור) באמריקה שהיו בעד העבדות. אני מאמינה כי הנשים הללו, רבות מהן הן פעילות של איסלאמיות פוליטיות. אני מתייחסת אליהן כאל פעילות, כלומר אני מתעמתת מולן על בסיס רעיוני. יש נשים שעוטות רעלה מטעמי דת, ויש נשים שעוטות אותה מטעמים פוליטים".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

ברשתות החברתיות, לא נותרו אדישים לדברי השרה רוסיניול, בין אם בגלל רוח הדברים או הביטויים של השרה והבחירה שלה במילה "כושים". אל מול המחאה שעוררה, ניסתה רוסיניול להבהיר את דבריה, אך רק הסתבכה יותר. נשים מוסלמיות ברחבי הרפובליקה החלו במחאה משלהן, כשהן קוראות לפיטורי השרה, שטענו כי אין זה ממקומה של השרה לקבוע האם אותן נשים עוטות רעלות מבחירה או לא. עצומה הקוראת לפיטוריה צברה יותר מ-15 אלף חתימות, כשהגולשים לא יודעים על מה לכעוס יותר: בחירתה לבקר את אורח החיים של הנשים המוסלמיות בצרפת או השימוש שלה במילה "כושים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר