ליצן קטן נחמד, מרפא כל אחד

הליצן הוא ללא ספק אחד הסמלים הלא רשמיים של חג הפורים • עבור חיים מאירוביץ', הליצנות היא קודם כל סמל לבריאות • "זה הכניס לי פרופורציות בחיים"

"אי אפשר לצחוק ולסבול בו זמנית". חיימוביץ' בפעולה // צילום: זוהר רון // "אי אפשר לצחוק ולסבול בו זמנית". חיימוביץ' בפעולה // צילום: זוהר רון

להיות ליצן זה עסק רציני למדי, בטח כאשר מדובר בליצן רפואי. עבור חיים מאירוביץ, יזם נדל״ן מגבעת שמואל' ודומיו שבחרו להתנדב ולתת מעצמם, מדובר במסירות אין קץ, מלווה בהרבה אחריות, רחוק מאוד מתחפושת הליצן המסורתית בחג הפורים.

ערב 'חג התחפושות' מסביר חיים מאירוביץ, 52, נשוי לטובי להם ארבעה ילדים ונכדה אחת, מה מביא איש עסקים ויזם נדל״ן רציני להתנדב כמה פעמים בשבוע כ׳ליצן רפואי׳ עם האיפור והביגוד, בבתי חולים איכילוב ושניידר וכן בבתי אבות: ״אני מניח שזה קשור לאופי שלי. אני לא מסוגל לראות אנשים עצובים. מאז שאני זוכר את עצמי, אפילו כילד, תמיד אהבתי לגרום לאנשים סביבי לצחוק, להיות בשמחה. אני אדם אופטימי מטבעי, גם אם אהיה במתח או אפילו עצוב, לא תראה זאת על פניי. הפנים שלי תמיד נמצאות במצב של 'שמחה'", אומר מאירוביץ.

"בתי התגאתה בי מאוד" // צילום: זוהר רון

עבור כל אלו המפקפקים בתועלת של ליצן שמסתובב במסדרונות בתי החולים, יזם הנדל"ן הרציני מסביר את הרציונאל שמאחורי ענף הליצנות הרפואית: ״מחקרים מוכיחים שאדם לא מסוגל לסבול כאב ולצחוק גם יחד, אז בסיוע ה'ליצן הרפואי' הצחוק גובר על הכאב. הצחוק יפה לבריאות ולא מדובר בסיסמא בלבד. כמו שציינתי, הצחוק והשמחה מפרישים אנדורפינים שהם חלק בלתי נפרד מהמערכת החיסונית ומתהליך ההחלמה".

במשפחתו של חיים מאירוביץ' כמובן מעודדים את אבי המשפחה להמשיך במלאכת הקודש ולשמח חולים, אם כי בהתחלה, לפחות לילדים הקטנים, זה היה נראה קצת מוזר שאבא, לובש בגדים של ליצן ועושה תרגילים מצחיקים. האישה נרתמה מייד ועודדה אותו לאורך כל הדרך: "בתי הבכורה עשתה שירות לאומי במחלקה האונקולוגית ב'שניידר'. היא הזמינה אותי להופיע במחלקה והתגאתה בי במיוחד. כיום כל הילדים מבינים את החשיבות של המעשה וכולם שותפים לחוויה המעצימה הזו".

"מקבל הנחיות מהרופא המטפל" // צילום: זוהר רון

מאירוביץ' מתנדב באופן קבוע בבתי החולים 'איכילוב' ו'שניידר' וגם בבתי אבות ואפילו בבתי חולים לבריאות הנפש, שזו סיטואציה קשה מאוד ולא פשוטה. בדרך כלל לפני שאני נכנס לחדרו של החולה, אני מקבל מהרופא המטפל הנחיות מהן הצרכים המיוחדים שלו, ובהתאם לזה, אני פועל מול החולה".

"ללא ספק עברתי שינוי פנימי מהותי. לפרנסתי אני עוסק בתחום הנדל"ן שהוא תחום מאוד תובעני, קשוח ומלחיץ" אומר מאירוביץ' באשר לשינוי שהעיסוק בליצנות רפואית הותירה בו, "העיסוק הצדדי שבחרתי הכניסה אותי לפרופורציות אמיתיות, מה באמת חשוב בחיים. זה גורם לך אפילו לשלווה ושקט נפשי. מאז התחלתי להתנדב, אני רואה את החיים בשמחה ובאופטימיות. האמונה בבורא עולם ואהבת האדם שבי קפצה כמה מדרגות ואפילו שיפרתי את הביטחון העצמי שלי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר