"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בהצדעה לצה"ל: 33.1 מיליון דולר למען החיילים

סכום שיא גויס באירוע השנתי של ארגון ידידי צה"ל בארה"ב • 10 מיליון דולר - תרומת ד"ר מרים ושלדון אדלסון

,עודכן
בני הזוג אדלסון, עם שר הביטחון יעלון ומנכ"ל ה־FIDF כליפי־אמיר // צילום: אריאל חרמוני/משרד הביטחון // בני הזוג אדלסון, עם שר הביטחון יעלון ומנכ"ל ה־FIDF כליפי־אמיר // צילום: אריאל חרמוני/משרד הביטחון

סכום שיא של 33.1 מיליון דולר נאסף שלשום בניו יורק באירוע ההתרמה השנתי של ארגון ידידי צה"ל בארה"ב, ה־FIDF. את התרומה הגדולה ביותר של הערב העניקו בני הזוג ד"ר מרים ושלדון אדלסון: 10 מיליון דולר לרווחת חיילי צה"ל.

"בימים כאלו, עם כל מה שקורה בארץ, חשוב מתמיד לתת בחזרה לצה"ל", אמרה ד"ר אדלסון ל"ישראל היום". לדבריה, "המשתתפים כאן מבינים שצה"ל לא מגן רק על הישראלים, אלא עומד על המשמר עבור כל היהודים ברחבי תבל. באותו אופן, העולם כולו מתחיל להבין שעצם קיומה של מדינת ישראל הוא ששומר על העולם המערבי ועל שלוש הדתות כאחת. לאחרונה האנטישמיות המשתוללת בעולם גורמת לי לתחושת דז'ה וו לימים של לפני מלחמת העולם השנייה, אך אז אני נזכרת - זה לא אותו הדבר, עכשיו יש לנו את ישראל ואת צה"ל".

שלדון אדלסון אמר מעל בימת האירוע כי "אם ישראל וצה"ל היו קיימים לפני מלחמת העולם השנייה, ההנחה הרווחת היא שלא היתה שואה. זו חובתנו לדאוג לצה"ל". לבני הזוג אדלסון הוענק אות "מגיני ישראל" מטעם ה־FIDF.

הנואם המרכזי של הערב, שר הביטחון משה (בוגי) יעלון, הודה לבני הזוג אדלסון ולכל משתתפי הגאלה, שאותם הגדיר "חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל, מעם ישראל ומצבא ההגנה לישראל". יעלון התייחס בדבריו לגל הטרור הנוכחי ואמר כי זו "דוגמה לגבורתם של חיילים, שוטרים ואזרחים. לאחדות השורות. לחיבוק החם. למאמץ המשותף. לתמיכה חסרת הפשרות איש ברעהו. אנו ננצח במאבק הזה, כי אין לנו ברירה אחרת. אין לנו ארץ אחרת".

את הרגע המרגש של הערב סיפק סא"ל שי סימן טוב, מפקדו לשעבר של גדוד 12 של גולני, שנפצע קשה במבצע צוק איתן. "זהו ניצחון אישי עבורי להגיע לכאן - והבטחתי שאעמוד כאן על שתי רגליי", אמר סימן טוב, שהצליח לקום מכיסא הגלגלים ולעמוד לקול תשואות הקהל. סימן טוב אף זכה להפתעה, כאשר הרופא שהציל את חייו, סרן ד"ר מתן זר, הופיע בשידור חי מישראל.

מנכ"ל ה־FIDF, האלוף (מיל') מאיר כליפי־אמיר, סיכם ואמר כי האירוע, שבו השתתפו כ־1,300 איש, היה "הצלחה אדירה". "זה לא רק הכסף", הסביר בשיחה עם "ישראל היום", "בעצם ההתייצבות כאן יש אמירה ברורה - כולם כאן עומדים עם ישראל, חולקים את הערכים שלנו, מאמינים בצדקת דרכנו". כליפי־אמיר הודה לבני הזוג אדלסון והגדיר אותם כ"פילנתרופים הגדולים בתולדות העם היהודי". "הם יישמו את המושג ערבות הדדית", אמר.

יצוין, כי ביום ראשון השבוע תרמו בני הזוג אדלסון 14 מיליון דולר לארגון הקהילה הישראלית־אמריקנית, ה־IAC.

גילוי נאות: משפחת אדלסון היא הבעלים של החברה המחזיקה במניות "ישראל היום"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר