"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"משחקים כאלה הם האמא של הכדורגל"

מאמן ליברפול יורגן קלופ לקראת המפגש מול מנצ'סטר יונייטד הערב בשמינית גמר הליגה האירופית: "חולם על משחקים כאלה מגיל קטן" • לואי ואן חאל התייחס ליריבות בין הקבוצות: "קיים גם בספרד ובגרמניה, אבל בשום מקום זה לא קרוב לרמות של אנגליה"

,עודכן
פלאיני והנדרסון. מי ינצח בליגה האירופית? // אי.פי.אי // פלאיני והנדרסון. מי ינצח בליגה האירופית?

ב־48 השעות האחרונות היסטוריה רודפת היסטוריה בכדורגל האנגלי. אתמול, בהחלטה תקדימית, 20 קבוצות הליגה הסכימו פה אחד על קביעת מחיר אחיד, 30 פאונד, לאוהדי הקבוצה האורחת למשך שלוש השנים הקרובות. בהצהרה שפירסמה הנהלת הפרמייר ליג נכתב ש"האוהדים האורחים חיוניים לאווירה והם שהופכים את הליגה למיוחדת".

למרות זאת, ההסכם הנוכחי הוא עדיין סוג של פשרה. יוקר מחירי הכרטיסים היה אחד הנושאים הבוערים בתקופה האחרונה. אוהדי ליברפול היו אלה שהובילו את המחאה, ואף הצליחו למנוע ניסיון של הבעלים לקבוע מחיר מופרז של 77 פאונד למשחק. כמו כן, בעקבות עלייה של כ־400 אחוזים ב־20 השנים האחרונות, קמו ארגונים רבים, ובהם ארגון האוהדים האנגלים הרשמי, שהציגו את יוזמת "Twenty Is Plenty", הקוראת לכרטיסים במחיר 20 פאונד בלבד. אם כן, מחיר אחיד של 30 פאונד הוא ניצחון חלקי של האוהדים, אך מכיוון שאלה תמיד רגילים להיות בצד המפסיד, הם מסתכלים היום בשמחה ובגאווה על חצי הכוס המלאה. "זה צעד גדול בכיוון הנכון", סיכמו ראשי ארגון האוהדים של ליברפול.

הערב, הממלכה תחווה רגע היסטורי נוסף: המפגש האירופי הראשון אי פעם בין ליברפול למנצ'סטר יונייטד. הנתון הזה נשמע דמיוני כשמדובר בשתיים שחולקות ביניהן שמונה גביעי אלופות, אך איכשהו דרכיהן מעולם לא הצטלבו מחוץ לאי הבריטי. אלכס פרגוסון אמר ב־2002: "המטרה שלי היא להעיף את ליברפול מהענף המזוין שעליו היא יושבת, ואתם יכולים להדפיס את זה". המשפט האלמותי של הסקוטי מטיב לתאר את היריבות בין המועדונים - אמוציונלית, מלאת שנאה ותחרותית. יריבות שאינה תלויה במצבן של הקבוצות ובמסגרת שמפגישה ביניהן. בהתאם לכך, העובדה שהבמה למאורע המיוחד הזה היא בסך הכל שמינית גמר הליגה האירופית היא חסרת חשיבות בשני הצדדים. "משחקים כאלה הם האמא של הכדורגל", אמר יורגן קלופ, "אתה חולם על משחקים כאלה מגיל קטן". מעבר למטעני העבר הברורים, האדומים גם סוחבים איתם הווה שכולל ארבעה הפסדים רצופים ליונייטד. "מאז שאני פה לא ניצחתי אותם. הערב יש לנו הזדמנות טובה לעשות את זה", הוסיף אדם לאלנה.

לאחר שהגישה בקשה מיוחדת לאופ"א, יונייטד קיבלה אישור להתאמן במגרשה, שנמצא במרחק 34 מייל מאנפילד, ולא נאלצה לנסוע לליברפול. המאמן לואי ואן חאל ייאלץ להסתדר ללא ג'סי לינגארד המושעה, מה שמגדיל את סיכוייו של מרקוס ראשפורד הצעיר לפתוח שוב בהרכב. "משחק מול ליברפול הוא תמיד משחק גדול", הכריז ההולנדי, וכשנשאל על עוצמת היריבות בין המועדונים אמר: "גם בספרד ובגרמניה דברים כאלה קיימים, אבל בשום מקום זה לא קרוב לרמות של אנגליה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר