"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בן־אליעזר מבקש חסד מהיועמ"ש: עיכוב הליכים תמורת תשלום מס

מדובר באחד מתיקי השוחד החמורים שהוגשו בישראל נגד איש ציבור: לקיחת שוחד ודרישת שוחד בסכומים כוללים של כ־3.3 מיליון שקלים. עילת הבקשה: מצבו הרפואי הקשה

,עודכן
בן־אליעזר. מוכן לשלם // צילום ארכיון: דודי ועקנין // בן־אליעזר. מוכן לשלם

בגיל 79, תקופה שבה אדם אמור להתרווח בנחת וליהנות ממפעל חייו, בנימין בן־אליעזר נמצא במצב שונה. השר לשעבר מייחל שהיועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, ייענה לבקשתו לעיכוב ההליכים נגדו. מדובר באחד מתיקי השוחד החמורים שהוגשו בישראל נגד איש ציבור: לקיחת שוחד ודרישת שוחד בסכומים כוללים של כ־3.3 מיליון שקלים. עילת הבקשה: מצבו הרפואי הקשה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

אלא שגם אם היועמ"ש ייענה לבקשתו של בן־אליעזר, ברור לכל כי לא יהיה בכך בגדר זיכוי. שופט ביהמ"ש העליון בדימוס פרופ' יעקב קדמי, מומחה בתחום הפלילי, כתב באחד מספריו כי עיכוב הליכים ניתן "על רקע עשיית חסד עם נאשם שהוחל בהליכים בעניינו אך מטעמים אישיים ראוי ללכת לקראתו בלי להביא לזיכויו". שיקולים המובאים בבקשות כאלה הם נסיבות אישיות של נאשם כגון גיל מופלג, טרגדיה משפחתית וכמובן מצב בריאותי. מכל מקום, לא רק אישומי השוחד נגד בן־אליעזר יוקדים בחומרתם, אלא גם האישום החמישי, העוסק בעבירות המס וחותם את כתב האישום. הטבלה המסכמת את עבירות המס בכתב האישום מלמדת כי בשנים 2011 ו־2012 הכנסתו מכספי שוחד הגיעה לכאורה ל־2.25 מיליון שקלים. כמו כן, הוא קיבל "הכנסה ממקור בלתי ידוע" בסכום כולל של יותר מ־3 מיליון שקלים. סכום זה כולל כחצי מיליון דולר שנמצא בכספת של השר לשעבר.

כך או כך, הנחיות היועמ"ש קובעות כי בעבירות מס אחד התנאים המוקדמים לעיכוב הליכים הוא הסרת המחדלים האזרחיים (למשל, באמצעות תשלום כופר). בן־אליעזר, כך נודע ל"ישראל היום", מוכן להסיר את המחדלים האלה בתנאי שהיועמ"ש יעשה לו את חסד הדרמטי ויעכב את ההליכים המשפטיים נגדו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר