"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
התרופה מכילה גלוטן? המידע יופיע על האריזה
ניצחון לחולי הצליאק: חברות התרופות יידרשו לפרסם את המידע החשוב על גבי האריזות
"ליטול תרופות בלי לחשוש" // צילום: gettyimages // "ליטול תרופות בלי לחשוש"

התרופה מכילה גלוטן? המידע יופיע על האריזה

ניצחון לחולי הצליאק: חברות התרופות יידרשו לפרסם את המידע החשוב על גבי האריזות

,עודכן

משרד הבריאות יפרסם לראשונה רשימה של תרופות המכילות גלוטן וחברות התרופות יידרשו לסמן אזהרות על אריזות התרופות המכילות גלוטן, בעוד מדובר בתרופות שניטלות דרך הפה.

ועדה מקצועית באגף הרוקחות, שבחנה את הנושא, קבעה כי חולי צליאק (ובלבד שאינם סובלים מאלרגיה לגלוטן) יכולים לצרוך תרופות שבהן כמות מזערית (עד 100 חלקים למיליון) של גלוטן, גם כאשר מדובר בתרופה כרונית שנלקחת לזמן בלתי מוגבל.

חלק מהתרופות מכילות עמילן חיטה או גלוטן, אך בהתאם לתקן האמריקני והאירופי הן מכילות רמה נמוכה מ־100 חלקים למיליון. בין התרופות שמופיעות ברשימת התרופות המכילות גלוטן - ריטלין, אדוויל ליקווי ג'ל, אדוויל קולד וסינוס וליורזל.

ד"ר איל שוורצברג, מנהל אגף הרוקחות במשרד הבריאות, ציין כי הדיון התקיים לנוכח פניות של ארגוני חולי צליאק וכחלק ממהלך של הנגשת מידע ושקיפות המידע לציבור. בצוות החשיבה היו שותפים נציגי עמותות החולים, אנשי אגף הרוקחות ורופא מומחה.

דן סולומון, ממובילי מאבק הצליאק, אמר אמש: "אני מודה למשרד הבריאות שהרים את הכפפה ונענה לבקשתנו לחייב סימון גלוטן בתרופות. שיתוף הפעולה בין הארגון למשרד הבריאות יביא לתוצאות חיוביות. כל חולה צליאק יוכל להשתמש בתרופות בלי לחשוש. מדובר בתקדים עולמי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו