הח"כים הערבים: "נשקול המשך כהונתנו"

חוק ההשעיה אושר לקריאה ראשונה לאחר דיון סוער בוועדת החוקה שלווה בזעם ובצעקות • אחמד טיבי ואיימן עודה איימו בהתפטרות • חברי האופוזיציה לא השתתפו בהצבעה

טיבי // צילום: דודי ועקנין // טיבי // צילום: דודי ועקנין

 ועדת החוקה של הכנסת אישרה לקריאה ראשונה את חוק ההשעיה בתום דיון ממושך שארך יותר משלוש שעות. בעד אישור הצעת החוק הצביעו שבעה נציגי הקואליציה. הח"כים מסיעות האופוזיציה לא השתתפו בהצבעה. הם הביעו זעם על כך שיו"ר הועדה ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי) קיים את ההצבעה בצורה חפוזה לדעתם, מבלי לאפשר להם לנמק את ההסתייגויות שיש להם לחוק ולא זימן לדיון מומחים למשפט ולמדע המדינה שיביעו את עמדתם על משמעות חקיקת החוק המהווה תיקון לחוק יסוד הכנסת.

צילום: ערוץ הכנסת | צילום: ערוץ הכנסת

 הזעם והצעקות נמשכו גם לאחר שהדיון הסתיים והישיבה ננעלה. ח"כ סולימאנסקי אמר לאחר הדיון: "ההצבעה הייתה חוקית לחלוטין, היו פה חברי כנסת שניסו לפוצץ את הישיבה. ערכתי הצבעה שמית בגלל המהומה". הוא תקף את היועץ המשפטי לממשלה, על כך שהציג את עמדתו רק סמוך להצבעה: "זאת בושה, בשבוע שעבר אמרו לי שאין עמדה ליועמ"ש, פתאום דקה לפני, יש לו? אם הייתי יודע, הייתי פותח בזה את הדיון".  

סלומינסקי אמר כי הנהלת הקואליציה תחליט מתי היא תביא אותה לאישור מליאת הכנסת בקריאה ראשונה. ח"כ רויטל סוויד (המחנה הציוני) אמרה כי "זאת צביעות של הכנסת. על מה אנחנו מצביעים בכלל? אף אחד לא יודע". 

בתוך כך, ח״כ אחמד טיבי (הרשימה המשותפת) אמר היום (שני) בדיון בוועדת החוקה של הכנסת בנושא חוק ההשעיה כי אם הכנסת תחליט להדיח את שלושת החכים של בל"ד שביקרו משפחות מחבלים, ישקלו כל 13 הח"כים של הרשימה את המשך כהונתם בכנסת.

גם ח"כ איימן עודה מהרשימה המשותפת אמר כי הוא עשוי לשקול התפטרות מהכנסת אם החוק יאושר: "למרות כל מסע הדה-לגיטימציה נגדנו והעלאת אחוז החסימה, החלטנו להישאר חלק מהפוליטיקה בישראל ועוד ממשיכים לרדוף אותנו. פתאום מתחילים לדבר על בל"ד ולא על הרשימה המשותפת, אחרי שהוציאו מחוץ לחוק את הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית, עכשיו מתחילים לעשות דמוניזציה נגד בל"ד, כי אנחנו יודעים שבעוד כמה חודשים רוצים להוציא אותם מחוץ לחוק".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר