הפטיסייר הצרפתי מבקר בארץ

ז'אק ג'נאן העביר סדנת פטיסרי, שוקולטרי וקונפיסרי בתל אביב - והשאיר גם מתכון לפשוטי העם

כתבת: מאיה דרין // צילום: משה בן שמחון

כשאני נמצאת בנוכחות של גדולה אני מרגישה קצת אחרת. משום מה אני רוצה לשיר. אני, שלא יודעת להחזיק תו יציב ומדויק אחד רוצה לפרוץ באריה אופראית מרהיבה.

בקושי רב התאפקתי השבוע כשהתבוננתי בז'אק ג'נאן מעביר סדנת פטיסרי, שוקולטרי וקונפיסרי ב- DANON, בית הספר למקצועות הקולינריה אשר בתל אביב. כן, כן בתל אביב. 
אחד מגדולי השוקולטיירים של זמננו, מבלה השבוע בקרב 48 תלמידים נלהבים אשר הבטיחו את מקומם. 48 חכמים שבחרו נכון, החוויה אותה יעברו היא מרתקת ובלתי נשכחת.


ז'נאן (צילום: תומס דובל)

שף דנון, המארח את ג'נאן בבית ספרו מספר בגאווה שעם פתיחת ההרשמה להשתלמות המדוברת התמלאו כל המקומות באחת. הוא סמוך ובטוח שאושיית הפטיסרי הפריזאית תשוב אלינו במהרה ותעביר בעתיד השתלמויות נוספות ב-DANON.

שרון היינריך, חוקרת תרבות הפטיסרי הצרפתית, מדריכת סיורים מתוקים בפריז וחברה קרובה של ג'נאן מלווה אותו בביקורו בארץ ומספרת על חוויה יוצאת דופן. מי שרגילה להתארח במעמקי הפטיסרי של ג'נאן בפריז מתבוננת בסיפוק רב ומתרגשת נוכח התהודה הגדולה סביב הביקור. השמועה על ביקורו זאק ג'נאן בישראל עשתה כנפיים למרחוק וקהילת הפטיסיירים המקומית כמרקחה. כך גם אני. נרגשת ונלהבת, לובשת מקטורן לבן בוהק ונכנסת לכיתה.


ז'נאן בפעולה, הרכבת טארט שוקולד (צילום: שרון היינריך)

אני מתבוננת כמהופנטת באיש המדויק שלפני, חיוך תמידי נסוך על פניו והוא מכין גנאש שוקולד. לכאורה תערובת קלאסית של שמנת מתוקה רתוחה ושוקולד הנמס לתוכה. עירבוב קל, טחינה מהירה בבלנדר יד ויש לנו גנאש. אך לא על פי ג'נאן. במשך דקות ארוכות הוא מערבב בעדינות ובדיוק בלתי אפשרי את התערובת כך שלא תיווצר אף לא בועת אווירה זעירה אחת. לאט ובסבלנות. והנה זה פלא. כשנמזג הגנאש הארטיזנאלי, כזה העשוי מלאכת יד מסורתית, אל קלתית הטארט המשורטטת לעילא – הוא קטיפתי ומבריק, כמעט מסנוור. עד כי כשאני ניגשת להנציח את יפי היצירה בבואתי משתקפת אליי חזרה מתוך הגנאש המושלם ביותר בתבל.


המוצר המוגמר - טארט של ז'אק ז'אנן (צילום: שרון היינריך)

כך הוא עובד, ג'נאן. הוא אינו ממהר כלל. הוא אינו נכנע למימד הזמן והמקום. עסוק במלאכתו. חולק עם סובביו את עושר יכולותיו וכשרונו. מגיש לסקרנים ולצמאי הידע את גישתו הפשוטה והמוקפדת לפטיסרי הצרפתי הקלאסי ומכין בשלמות מעוררת השתאות את הפרי ברסט המפורסם שלו. את טארט הלימון והבזיליקום שנועה חברתי חזרה מפריז מכושפת בקסמו ובצדק. את הקרמל הרך והמרמלדות המנצנצות כיהלומים שבשבילן עמדו ילדיי יומיום בתור הפריזאי המשתרך בבוטיק שבמארה.

והנה מתכון שהשאיר לנו הפטיסייר הצרפתי למזכרת - טארט לימון ובזיליקוםנפתח לכם התיאבון? עוד המון מתכונים ופינוקים עכשיו במדור האוכלטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר