כחלון // צילום: יהושע יוסף // כחלון

משרד האוצר: "נשקול עוד הורדת מסים"

פתיחה ברגל ימין • זינוק של 8% בגביית מסים גרם לעודף תקציבי בסך 3.9 מיליארד שקלים • באוצר בוחנים הפחתה נוספת במסגרת התקציב ל־2017

הקופה גדושה: שר האוצר משה כחלון לא היה יכול לצפות לפתיחה טובה יותר. זינוק של 8% בגביית מסים שהסתכמו ב־27.4 מיליארד שקלים, 1.9 מיליארד שקלים יותר מהתכנון המקורי - גרמו לעודף תקציבי בסך 3.9 מיליארד שקלים בחודש ינואר. 

בתקציב 2016 מתוכנן גירעון שנתי של 35 מיליארד שקלים, שהם 2.9% מהתמ"ג. הגירעון התקציבי בפועל נמוך מהצפוי ועומד ב־12 החודשים האחרונים על 2.2% תוצר בלבד. כך עולה מנתונים שפירסמה החשבת הכללית באוצר, מיכל עבאדי.

נוכח הזינוק בגביית המסים, באוצר בוחנים הפחתת מסים נוספת במסגרת התקציב ל־2017. יוזכר כי בספטמבר אשתקד הפחית כחלון את המע"מ ב־1% ל־17%, וכן ביטל העלאה מתוכננת של המסים על הבירה והאלכוהול. גביית המסים החריגה בינואר נובעת עם זאת מזינוק של 133% במס קניית כלי רכב, זינוק של 30% במס הנדל"ן, עלייה של 7% במע"מ (למרות הפחתת המע"מ ל־17%) וזינוק של 36% בגביית מס סיגריות.

בהודעת האוצר הובהר כי "העודף בחודש ינואר משקף הכנסות מסים גבוהות במיוחד, וכי מדובר בעודף הגבוה ב־1.9 מיליארד שקלים מהתחזית. ההכנסות ממסים ישירים עלו ב־4% ל־13.7 מיליארד שקלים. ההכנסות ממסים עקיפים זינקו ב־17% ל־13.2 מיליארד שקלים עקב זינוק של 118% בייבוא מכוניות חדשות". 

ההכנסות ממס קנייה זינקו ב־79% ל־1.9 מיליארד שקלים עקב זינוק של 133% בגביית מסים על קניית רכב, והמשמעות: ייבוא מוגבר של רכבי יוקרה. כמו כן, נרשם זינוק של 36% בגביית מס הסיגריות. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו