"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
שחר של שנה חדשה
השבוע יחגוג שי צברי שנה לצאת אלבומו "שחרית" בהופעה מיוחדת • "אמרנו משהו חדש על המקום שבו אנחנו חיים"
מוסיקת כליזמר עם גרוב אפריקני. צברי בהופעה // צילום: יהושע יוסף // מוסיקת כליזמר עם גרוב אפריקני. צברי בהופעה

שחר של שנה חדשה

השבוע יחגוג שי צברי שנה לצאת אלבומו "שחרית" בהופעה מיוחדת • "אמרנו משהו חדש על המקום שבו אנחנו חיים"

,עודכן

ביום חמישי הקרוב, 11 בפברואר, יעלו על בימת מועדון הבארבי בתל אביב שי צברי וחברי נבחרת הגרוב של המזרח התיכון כדי לחגוג שנה ליציאת אלבום הבכורה שלו, ובמידה רבה גם של חברי להקתו, "שחרית". האלבום, שזכה עוד לפני יציאתו הרשמית לתגובות אוהדות במיוחד מצד הקהל והמבקרים, ייצא בפורמט תקליט ויצטרף לרשימה מכובדת של אלבומי מופת מקומיים שזוכים לגירסת ויניל.

אין ספק שהשנה האחרונה היתה ה־שנה של צברי, שהפך לאחד השמות החמים במוסיקה המקומית. אך כמו בסיפורי הצלחה קלאסיים רבים, הפריצה לא הגיעה ברגע.

"הייתי בטוח שעבר זמנו של פורמט הדיסק, ושאנשים צורכים מוסיקה בשירים בודדים דרך יו־טיוב", הוא מספר, "השתכנעתי להקליט רק אחרי שיצא 'קשה בלילה' לרדיו. באתי להופעה והיו כמה אנשים בקהל שידעו את כל המילים. אז הבנתי שזה יכול לקרות עם כל השירים".

אך גם המפגש החם עם הקהל לא הצליח להכין אותו למה שקרה אחרי ההשקה לפני שנה. "האלבום הזה נכנס ללבבות של הרבה מאוד אנשים מסוגים שונים. גם כאלו שמוסיקה היא תחום העיסוק שלהם, וגם אנשים הכי עמך", הוא מתאר.

את סוד הקסם המדויק של האלבום צברי עדיין מתקשה להגדיר, אך הוא יודע לספר ש"כל מי שהיה שותף לעשייה של האלבום הזה אמר את האמת שלו והביא משהו מעצמו. זה לא רק אלבום של שי צברי. אסף תלמודי הביא מוסיקת כליזמר, איתמר ציגלר הביא גרוב אפריקני, ניר מנצור הביא השפעות שהוא ספג בילדות מסרטים הודיים וגרשון וייסרפירר הביא את המוסיקה מטג'יקיסטן. הצלחנו להביא כל אחד את עצמו באמת וגם הצלחנו להגיד משהו מגוון, רב־קולי וחדש על המקום שבו אנחנו חיים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו