"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חשד: פלשתינים הציתו בית כנסת

בליל שבת הוצתו ספרי תורה וסידורים במאחז ע"ש שלושת הנערים שנרצחו לפני שנה וחצי, סמוך לכרמי צור • ראש מועצת גוש עציון: "ניצולי השואה שהקימו את גוש עציון לא חלמו שמראות כאלו יחזרו על עצמן תחת שלטון ישראלי"

,עודכן
ערמו את ספרי הקודש והציתו אותם // צילום: אברהם וייס-TPS // ערמו את ספרי הקודש והציתו אותם

חשד שפלשתינים הציתו ספרי קודש וספרי תפילה שהוחזקו באוהל המשמש כבית כנסת על שם שלושת הנערים שנרצחו בקיץ 2014, במאחז גבעת שורק הצמוד להתנחלות כרמי צור. בליל שישי הגיעו אלמונים אל המאחז שבגוש עציון, ערמו את ספרי הקודש והציתו אותם. לאחר מכן נמלטו מהמקום.

צילום: אברהם וייס/TPS

רבש"צ ההתנחלות כרמי צור שהגיע למקום כיבה את השריפה. חוקרי משטרת מרחב חברון הגיעו אל המקום ואספו ממצאים. בין היתר נמצאו עקבות אשר הובילו היישר אל הכפר הפלשתיני הסמוך, חלחול. נפתחה חקירה. אין זו הפעם הראשונה.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

ספרי הקודש השרופים במאחז  // צילום: אברהם וייס/TPS
ספרי הקודש השרופים במאחז // צילום: אברהם וייס/TPS
ספרי הקודש השרופים במאחז // צילום: אברהם וייס-TPS

שר החינוך נפתלי בנט אמר בתגובה להצתה: "תמונות ספרי הקודש השרופים בבית הכנסת לקוחות הישר מן הלילות האפלים ביותר בהיסטוריית עמנו. מערכת הביטחון צריכה לחקור את האירוע באופן מחמיר ולמצות את הדין עם המחבלים שביצעו אותו באופן חמור ביותר. מדובר בחציית קו אדום שאסור לנו להשלים איתה, ולא נעבור עליה לסדר היום".

סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי אמרה "אסור לנו להשלים עם מראות מזוויעים כאלו כמו שריפת ספרי קודש. המחבלים שביצעו את השרפה הזאת רוצים לפגוע בנו כיהודים ולא משנה בכלל היכן נשב בארץ ישראל. אני קוראת לראשי מערכת הביטחון לעשות הכל כדאי לתפוס את המחבלים במהירות האפשרית ולהעמידם לדין".

רק לפני כמה חודשים נעשה ניסיון להצית את האוהל. ראש מועצת גוש עציון, דוידי פרל, מסר: "התמונות הקשות מעבירות צמרמורת בכל הגוף. אני בטוח כי ניצולי השואה שעברו את ליל הבדולח והקימו את גוש עציון לא חלמו שמראות אלו של ספרי קודש שרופים יתרחש פה בארץ ישראל תחת שלטון ישראלי. ממשלת ישראל מוכרחה להכריע את ההתפרעות הערבית הפוגעות בחיי אדם ובקדשי ישראל. אנו מצפים להוקעה בינלאומית רחבה של פשע השנאה המזעזע".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר