מספיק בקושי: ירושלים גברה 71:73 על נהריה

למרות שהציגו משחק לא נעים לעין האדומים השיגו ניצחון דחוק על נהריה • מכבי ת"א פיגרה במחצית אך רבע שלישי גדול ניצח לה את המשחק נגד ראשל"צ

אליהו עם הסל המכריע // אליהו עם הסל המכריע

הפועל ירושלים לא תרצה לקחת כלום מהניצחון הערב (א'), 73:71 על עירוני נהריה, למעט כמה דקות של לחימה ופסק זמן מוצלח של דני פרנקו בסיום. האלופה המשיכה להיראות רע וכבויה, וביכולת הזאת המקום הראשון, שמוביל לאירוח הפיינל פור, לא יישאר שלה לאורך זמן.

עד היום התרגלנו לכך שירושלים לא יציבה, וידענו שהיא מגיעה מרוקנת מאנרגיות ליותר מדי משחקים. אבל הערב התוודענו לתכונה נוספת במדרון החלקלק שבו גולשים השחקנים של פרנקו: כדורסל שלילי שפשוט לא נעים לראות. בשכונה קוראים לזה "אנטי כדורסל": בחירת זריקות רעה, איבודים רשלניים, ירידה עצלנית להגנה וחוסר זרימה אפילו במשחק המעבר המפורסם.

כבר תקופה ארוכה שכמעט כל השחקנים של האלופה נראים כאילו פשוט אין להם חשק לשחק כדורסל, ומישהו צריך לתת את הדעת על כך. מה צריך לקרות כדי להצית בשחקנים האלה את התשוקה מחדש? זה כבר לא קשור לזהות היריבה, כי גם במשחקים גדולים באירופה הם נראו כמו שהם נראו הערב במחצית הראשונה. הרבה זמן לא היתה לנו מוליכת טבלה כל כך כבויה, שנראית כאילו היא משוועת שהעונה כבר תיגמר. וכשהשחקנים נראים כך, אז מה הפלא שגם היציעים בארנה נראים עצובים?

מי שחשב שבמחצית השנייה ירושלים תתפוצץ, קיבלה הוכחה נוספת דווקא למנגנון ההרס העצמי שלה. השחקנים של אריק אלפסי, מינוס ניב ברקוביץ' שנפצע אבל פלוס מייקל אומה שחגג מעבר לקשת, השתלטו על המשחק וברחו ליתרון 12, שירד ל-4 בלבד בסוף הרבע השלישי.

כל הערב חיכינו לראות מתי, אם בכלל, ירושלים תואיל בטובה להגיע, ובאיחור לא אופנתי היא יצאה לריצת 16-0. פתאום ירושלים רצה, מתלהבת, שומרת ופוגעת משלוש. נהריה התעשתה וקיבלנו סיום צמוד. צריך לתת קרדיט לפרנקו על פסק הזמן המכריע, שבו התעקש שליאור אליהו יחתוך לסל אחרי שהוא מוציא את הכדור. ליאור חתך, פרנקו לקח.

מקל. הביא לצהובים את הניצחון הערב // צילום: אלן שיבר

מכבי ראשל"צ ירדה הערב ביתרון נקודה למחצית ביד אליהו וזאת היתה הבעיה שלה. היא חגגה על מכבי ת"א בצבע עם 65 אחוזים מ־2, יתרון ברור בריבאונד ודריל מונרו אחד שקלע 17 נק' ב־75 אחוזים. איבודי כדור, תשעה במחצית אחת, מנעו ממנה להגדיל את היתרון בדרך להפסד 100:94 לאחר מחצית שנייה ללא הגנות.

הרבע השלישי ניצח למכבי את המשחק. היא גם שמרה אבל גם קיבלה נוכחות גדולה של גל מקל. הוא ניהל רבע התקפי מצוין שבו קלעו הצהובים 34 נק' וספגו רק 18 בדרך ליתרון 63:78. הרכז סיים עם 7 מ־7 מהשדה, 12 אס' ואיבוד אחד בלבד. 

למקל היו גם עוזרים, בראשם סילבן לנדסברג, איתי שגב (בעיקר בחלק ההגנתי), אייק אופוואיבו (משחקו הטוב ביותר מאז הגיע) ואלייז'ה מילסאפ בהופעת בכורה לא רעה. מי שלא עזר בכלל משחק שני ברציפות היה טיילור רוצ'סטי (לא פתח בחמישייה, רמז לעתיד?), שבשני המשחקים האחרונים קלע ביחד רק שלוש נק'. אתמול הוא אפילו לא ניסה כשזרק רק פעם אחת. 

הדקות שרוצ'סטי שיחק ברבע הרביעי על חשבון מקל עזרו לכתומים לצמצם את ההפרש לחמש בהובלת מארק ליונס (11 אס') ושון דוסון, אבל זה לא הספיק להם.

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר