עבירת ביטחון מידע חמורה בצה"ל: מסמכים מסווגים מאוד מלשכת ראש מטה חיל הים, מספר 2 בחיל, הגיעו אתמול במשאית זבל לאתר הפסולת חירייה שבמרכז הארץ.
רק הודות לערנותו של נהג משאית הזבל, שהבחין במסמכים המסווגים בעת שפרק את הפסולת באתר, נמנעה דליפת מידע מסווג ביותר שיכול היה לגרום נזק עצום לצה"ל.
מבדיקה ראשונית עולה כי על אחד החיילים בלשכת רמ"ט חיל הים הוטלה משימת הטיפול במסמכים המסווגים. במקום להשליכם לפח הגריסה, השליך החייל את המסמכים לפח הזבל. גורמים צבאיים ציינו שמדובר בטעות אנוש של החייל, שהתבלבל בין מתקן הגריסה למתקן הדחיסה של האשפה. בצה"ל ציינו כי מי שפינה את הזבל הוא נהג משאית זבל מטעם הצבא. ברגע שהנהג שם לב לאופי המסמכים המסווגים הוא התקשר מייד לרנ"ג הקריה, שהגיע למקום. במקביל, השטח נסגר. בצה"ל ציינו כי המסמכים לא הגיעו לידי שום גורם עוין.
יצוין כי לפני שלוש שנים מצאו אזרחים חומרי הקלטה של אגף המודיעין זרוקים סמוך לבסיס מסווג של החיל בחוף תל ברוך בת"א. כמו כן, רק בחודש שעבר החליט הרמטכ"ל, רא"ל גדי איזנקוט, להדיח מתפקידו את מפקד התותחנים הפיקודי של פיקוד הצפון, אלוף משנה אילן לוי, לאחר שמכוניתו ובה תיק עם מסמכים מסווגים נגנבה לשטחים. המכונית והמסמכים אותרו. נפתחה חקירת מצ"ח בנושא.
מדובר צה"ל נמסר: "מדובר באירוע חמור. מהרגע שהובא לידיעת הגורמים, נאספו במיידית כלל המסמכים מהמקום. הנושא מתוחקר והמסקנות יילמדו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו