"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המהדורה המדעית החדשה של "מיין קמפף" אזלה מהמדפים בגרמניה

הסערה סביב צאת ספרו של היטלר לאחר 70 שנות איסור שוברת קופות * 9,000 עותקי המהדורה הראשונה - אזלו * "בהתחלה קנו רק מורים ומרצים, אבל עכשיו כולם רוצים"

,עודכן
צילום: EPA // המהדורה השנייה בדרך. המהדורה המדעית של "מיין קמפף", השבוע בחנות במינכן

ימים ספורים לאחר צאתו המחודשת של "מיין קמפף" של אדולף היטלר בגרמניה, דומה כי השיח סביב הלגיטימיות של פרסום היצירה לא צפה את הביקוש אליה. המהדורה הראשונה, שפורסמה ואושרה להפצה אחרי עשרות שנים של איסור בחוק מתוקף היות הספר "פאבליק דומיין" - נמכרה כולה.

המהדורה המחודשת, שהודפסה ב־9,000 עותקים, מציגה את החיבור המקורי של "מיין קמפף" בגירסה מדעית - הכוללת שני כרכים עבי כרס, בליווי הערות אקדמיות שנועדו לחוקרים ולמוסדות חינוכיים.

70 שנה אחרי פרסומו הראשוני, ובהתאם לחוק זכויות היוצרים, כבר אין מניעה חוקית למכור את גרסתו המחודשת של הספר. עם זאת, באווירה הציבורית ששוררת בגרמניה כיום, ולנוכח החששות והאתגרים בעקבות גל המהגרים והפליטים שהגיעו למדינה, שאלת הלגיטימיות של החיבור האנטישמי - שכתב אדולף היטלר בעודו יושב במעצר בעוון ניסיון הפיכה שביצע בשנת 1923 - עדיין מעוררת סערה ציבורית.

מלאני, עובדת בחברת הפצת ספרים שביקשה לא להזדהות בשמה המלא, מסרה ל"ישראל היום" כי הופתעה מהביקוש לספר: "המהדורה הראשונה נמכרה לחלוטין, וכבר התחילו להדפיס מהדורה שנייה. 'הספר' (כפי שהיא וגרמנים אחרים בעלי רגישות היסטורית מקפידים לכנות את 'מיין קמפף', א"כ) נמכר בעיקר לאנשים בעלי השכלה גבוהה, עם עניין מיוחד בהיסטוריה ובפוליטיקה, כגון מורים ומרצים. את האוכלוסייה הזאת מושכת בעיקר ההוצאה המדעית, שעליה היה אמון המכון הבווארי להיסטוריה גרמנית שהוציא אותה". עם זאת, היא מוסיפה כי בעקבות ההצלחה נדפסה מייד מהדורה שנייה, ועכשיו "נראה שכולם מעוניינים לקנות את הספר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר