גוטמן יצרף את טיבי בעונה הבאה?

המנג'ר החדש של הפועל ת"א גישש אצל בלם היריבה העירונית, שמסיים את חוזהו בתום העונה ומעוניין לצאת לחו"ל • גורמים במועדון התייחסו לשת"פ החדש בין המנג'ר למאמן: "לגיא לוי אין יותר מדי ברירות, אם לא יתאים את עצמו הוא לא ימשיך"

צילום: אלן שיבר // איתן טיבי. בהפועל חוששים שלוקאס וינטרה יעזוב עוד העונה

המנג'ר החדש של הפועל ת"א, אלי גוטמן, עובד בימים אלה בעיקר על חיזוק הקבוצה בחלון ההעברות הנוכחי, אך מתברר שהוא גם פוזל לעבר העונה הבאה. אחד השחקנים שמעניינים את גוטמן לקראת העונה הבאה הוא בלמה של מכבי ת"א איתן טיבי, שמסיים את חוזהו בשורות הצהובים בתום העונה הנוכחית. עם זאת, השחקן עצמו מעוניין למצוא קבוצה בחו"ל.

ייתכן כי הגישושים אצל טיבי נובעים ממצבו הלא ברור של לוקאס וינטרה, שאמנם הבטיח לראשי המועדון כי לא יעזוב העונה, אך אשתו, שהגיע לארץ לאחרונה, חוששת לגור בישראל לנוכח המצב הביטחוני ועשויה לשכנעו לעזוב בסופו של דבר.

ומה בנוגע לחיזוק בחלון הנוכחי? כפי שפורסם במדור בשבוע שעבר, עדן בן בסט, שנמצא בדרכו החוצה ממכבי ת"א, הוצע לקבוצה, אך גוטמן לא מעוניין להחתים את השחקן וכרגע החיפושים הם בעיקר אחר חלוץ זר, וגם שלומי ארבייטמן נמצא על הפרק. 

אגב, במועדון טענו כי זה יהיה מאוד הגיוני לא להביא כעת את בן בסט - שם גדול ושחקן שמרוויח המון כסף, בעיקר לנוכח העובדה שהרצון הוא להחזיר את עומר דמארי בשנה הבאה.

ככל שיעברו הימים בתקופה הקרובה, כך נדע יותר ויותר איך תיראה חלוקת הסמכויות בין גוטמן, שהבהיר שהוא אחראי לכל ההחלטות מבחינה מקצועית, לבין המאמן גיא לוי. עם זאת, אם לשפוט על פי הערכות שונות בתוך המועדון האדום, לא בטוח שהשידוך הזה יחזיק יותר מדי זמן.

"לגיא אין יותר מדי ברירות", סיפר גורם בהפועל, "אם הוא לא יתאים את עצמו לאלי גוטמן בשבועות הקרובים הוא לא ימשיך. סיכוי נמוך שהשילוב הזה יצליח, אבל זה קודם תלוי בגיא ויש לו רק מה להרוויח מזה". על פי גורמים בקבוצה, המנג'ר החדש ביקש להכיר את המערכת ואת השחקנים מקרוב בשבועיים-שלושה הקרובים כדי שהכניסה שלו תהיה חלקה, כך שבינתיים לוי יעמוד על הקווים, אך הסטטוס הזה עשוי להשתנות אחרי התקופה הזו. במילים אחרות, בעוד כמה שבועות גוטמן עשוי להפוך למנג'ר אנגלי, דבר שיוביל לעזיבתו של גיא לוי.

בנוגע לאימונים, כמו שגוטמן הסביר במסיבת העיתונאים, הדבר יכול להשתנות בכל רגע נתון, ועל פי גורם בהפועל, גיא לוי הסכים לכך: "גוטמן אמר לגיא שברגע שדברים לא ימצאו חן בעיניו במגרש, הוא יעביר את האימונים".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר