בעקבות תנועה אלימה: לנדסברג יעמוד לדין

שחקן מכבי ת"א, שעשה תנועת שיסוף בתום המשחק מול הפועל י-ם יעמוד לדין • תגובת המועדון: " לא בוצעה שום תנועה לעבר הקהל של ירושלים"

לנדסברג. ייענש? // אלן שיבר // לנדסברג. ייענש?

שחקן מכבי ת"א סילבן לנדסברג יעמוד לדין מחרתיים בעקבות תנועת השיסוף אותה עשה בסיום המשחק בין הפועל ירושלים למכבי ת"א בסיום המשחק שלשום.

היועצת המשפטית של האיגוד, עו"ד רונית אמיר יניב כתבה בהחלטתה שהתנועה היתה לכיוון הקהל של ירושלים ושהיא לא יכולה לוודא האם קדמה לתנועה התגרות מצד אוהדי הקבוצה הביתית.

במועדון הצהוב ראו את התקרית בצורה אחרת לגמרי ובהודעה שהוציאה אתמול נאמר: ״מבדיקת האירוע בסיום המשחק ומצפייה בסרט הווידיאו עולה כי שחקני שתי הקבוצות נפגשו בעיגול האמצע כאשר הם "שמים ידיים" לסיום המשחק, האירוע כלל לא יותר מהתגרויות הדדיות מצד שחקן מכבי (לנדסברג) ושחקן ירושלים (רולנד), כאשר שחקנים משתי הקבוצות דאגו מיד להפרדת כוחות והרוחות נרגעו מהר מאוד בלי שיתפתח אירוע כלשהו. לא בוצעה שום תנועה לעבר הקהל של ירושלים, ונראה כי ההתגרות היחידה הייתה בין שחקנים בלהט של סיום המשחק. מכבי כמובן מתנגדת לתנועות מאיימות, אם בוצעו, מכל סוג שהוא, ותבהיר זאת בצורה חד משמעית לכל שחקניה, אך מכאן ועד לפרשנויות השונות ומרחיקות הלכת שניתנו לאירוע המרחק הוא גדול״.

גם הפועל ירושלים תועמד לדין עקב אירועי המשחק. בשלב זה היא תעמוד לדין רק על נהמות כלפיי טרוור אמבקווה ממכבי ת"א. לגבי השיר ״פניני מת״ נתנה היועצת לדייני בית הדיו להחליט האם יש להעמיד לדין לגביו. לגבי השלטים נגד שמעון מזרחי היועצת תחליט אחרי החלטת הדיינים באירועי הדרבי בו היו אירועים דומים.

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר