"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סטיבן קינג בתיאטרון ב"ש

במוצ"ש יעלה התיאטרון עיבוד לספר "גרין מייל", שזכה גם לעיבוד קולנועי • איצ'ו אביטל, שמשחק בתפקיד הראשי, מדבר על האתגר

,עודכן
אביטל ב"גרין מייל" // צילום: מעיין קאופמן // אביטל ב"גרין מייל"

בשנים האחרונות התיאטראות בישראל החלו לעבד יותר ויותר ספרים לבמה. עכשיו הגיע תורו של "גרין מייל", ספרו של סטיבן קינג (שאף זכה לעיבוד קולנועי בכיכובו של טום הנקס). כעת עובד הספר למחזה שיעלה במוצאי שבת הקרובה על בימת תיאטרון באר שבע. על העיבוד והבימוי אחראי עירד רובינשטיין.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

עלילת המחזה מתרחשת בתקופת השפל הגדול בארה"ב, בשנות ה־30 של המאה הקודמת, באגף ה' בכלא קולד מאונטן - אגף ההוצאה להורג. רצפת הלינוליאום הירוקה באגף מעניקה לו את שמו: "גרין מייל" - המייל האחרון שאותו צועדים הנידונים בדרכם אל הכיסא החשמלי. לאגף מגיע אסיר חדש, גבר עצום מימדים ורפה שכל שהורשע באונס וברצח של שתי ילדות, ואז מתחילה שורה של אירועי אימה, כישוף וגאולה, כמיטב המסורת של קינג. בתפקיד הראשי בהצגה משחק איצ'ו אביטל (57), ששיחק בסרטים כגון "אזרח אמריקאי" של איתן גרין ו"לילסדה" של שמי זרחין.

"אני משחק אסיר מניו אורלינס ששמו דל, שבעצם מה שיודעים עליו זה שהוא אנס ורצח שתי נשים", מספר אביטל, "דל מאלף עכבר שהצליח לחדור לתא הנידונים למוות, והוא למעשה החבר הכי טוב שלו בכלא. המחזה לא מטפל במעשים שהוא עשה, אלא דווקא בסליחה ובכפרה שלו".

להעביר ספר מתח של סטיבן קינג לבמה נשמע כמו אתגר לא פשוט.

"זה באמת ניסיון מאתגר מאוד, אבל אני לא יכול לקחת את הקרדיט לעצמי (צוחק), כי זה רעיון של עירד רובינשטיין. גם מהמקום שלי כשחקן זה מאתגר. ניסינו כמה שיותר לברוח מהסרט, לבוא נקיים כמה שאנחנו יכולים. ראיתי את הסרט בשלבים ממש מוקדמים של העבודה, ושמתי אותו בצד. מובן שקראתי את הספר. זה מאתגר מאוד. זו חוויה מדהימה ואני חושב שתהיה הצגה יוצאת דופן. אני מאוד מתרגש".

מה עוד אתה עושה בימים אלו?

"זו הפקה שלישית שלי ברציפות בתיאטרון באר שבע, ואני מאוד שמח על כך. רציתי להיות חלק מהתיאטרון הזה. אני אוהב את רפי ניב (המנהל האמנותי של תיאטרון באר שבע; מ"כ) ואת הדרך שהוא מוביל אליה את התיאטרון. זה תיאטרון בועט, צעיר ולא מתחנף. יש פה שחרור שאין בתיאטראות הענקיים של תל אביב, שחייבים להביא את השלאגר ולרוץ אחרי ועדי עובדים.

"במקביל אני משחק ב'גורודיש' בקאמרי, ואני מחכה בציפייה ליציאת הסרט 'קאפו בירושלים' של אורי ברבש, שאני משחק בו. בשנים האחרונות שיחקתי גם בסדרות דוגמת 'תא גורדין' ו'החממה'. אני מאוד מתגעגע לטלוויזיה ולקולנוע, אשמח לעשות עוד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר