בית הדין המשמעתי בהתאחדות היה, כמדי יום רביעי בשעות הצהריים, עמוס בנציגי הקבוצות שהגיעו להציג את גרסאותיהם לאירועי המחזור האחרון.
הראשונים להיכנס היו אנשי הפועל ב"ש, שהועמדה לדין בגין זריקת חפצים במשחק הבית נגד עירוני ק"ש. על פי דו"ח השופט, הושלכו לדשא שלושה מצתים ולחמנייה. לעניין העונש ציין הדיין, עו"ד נעם ליובין: "במקרה זה לא הראתה הנאשמת כל טיפול באותם מתפרעים ומן הסיבה כי הם לא נתפסו". עם זאת הוסיף: "מצד שני זוהי הופעתה הראשונה של הקבוצה והיא גם מובילה בטבלת ההגינות, וכשאלו פני הדברים לא אפעיל עליהם את העונש על תנאי העומד כנגדם, ואגזור קנס כספי של 20 אלף שקלים".
בזמן שהדיון בעניינה של מוליכת הטבלה נמשך, החל באולם המקביל בראשותו של הדיין, עו"ד עמנואל סלע, דיון ארוך של בית"ר ירושלים שאנשיה הגיעו בעקבות שני מקרים שונים.
האחד במשחק בבלומפילד נגד הפועל ת"א, שבו הודלקה לכאורה אבוקה ביציע של אוהדי בית"ר, והמקרה השני והדרמטי מביניהם הוא של קריאות גזעניות לכאורה של חלק מאוהדי בית"ר במשחק בטדי נגד מכבי נתניה. כנגד המועדון עומד עונש על תנאי של הפחתת שתי נקודות מהעונה הקודמת.
בעקבות הרגישות של המקרה השני, בעלי הקבוצה אלי טביב התייצב לדיון יחד עם עורך הדין, דובר המועדון, הקב"ט והרב עמי פייקובסקי, שעובד לאחרונה עם האוהדים בשאיפה למתן את התנהגות הקיצוניים.
אחרי שהציגו את הטיעונים בנושא האבוקה ביקש טביב לחדד ואמר: "כבעלים בשנתיים וחצי האחרונות אני משקיע סכום די נכבד להילחם באלימות ובגזענות, שום קבוצה אחרת לא עושה את זה". כשהדיון עבר למקרה השני כפרו אנשי בית"ר באשמה וטענו כי לא היו שום נהמות כלפי השחקנים שחומי העור של נתניה. לצורך כך, כמו בכל דרמה משפטית, שלפו נציגי בית"ר מחשב נייד וניגשו יחד עם טביב לשולחן הדיין כדי לצפות בדקות המדוברות. הדיון עצמו התארך עד כדי כך שבשלב מסוים שיחרר הבעלים פיהוק קולני, שהפתיע גם את הדיין, ששאל בכעס: "מי עשה זאת?" במקרה הנ"ל טביב מיהר לקחת את האחריות, והאפרוריות חזרה לבית הדין.
בתום כשעתיים קיבל עו"ד סלע את כל החומרים וביקש מנציגי הקבוצה לשלוח עד ליום ראשון בצהריים מסמך המסכם ומתאר את הפעילות בשנים האחרונות בהתמודדות כנגד מתפרעים. פסק הדין, כצפוי, נדחה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו