"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

זוכרים את מורשת העקורים

השבוע נערך כנס של עמותת דורות ההמשך לילדים ולתינוקות שנולדו במחנות העקורים ובמחנה המעצר בקפריסין • השרה גמליאל: "עוולה היסטורית"

,עודכן
משה מנדל עם יו"ר העמותה בילי לניאדו // צילום: קוקו // משה מנדל עם יו"ר העמותה בילי לניאדו

עמותת דורות ההמשך, הפועלת להנחלת מורשת השואה והגבורה, קיימה שלשום את הכינוס הראשון בישראל של הילדים והתינוקות שנולדו או חיו במחנות העקורים באירופה שלאחר השואה ובמחנה המעצר בקפריסין.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

הכינוס, שהתקיים באוניברסיטת תל אביב, היה במעמד השרה לשוויון חברתי ח"כ גילה גמליאל, ובהשתתפות כ־1,000 מאותם ילדים ותינוקות. בשבוע האחרון פורסמו ב"ישראל היום" תמונות של ניצולי השואה מאותה עת, שהתבקשו לזהות את עצמם. משה מנדל, שזיהה עצמו באחת מהתמונות, סיפר בכנס: "התרגשתי עד דמעות לראות את הוריי מביטים אליי מהעיתון שנים אחרי מותם. כיום, כסבא לנכדים, אני מבין כמה הם עברו בגיל כל כך צעיר". הוריו של משה, שנראה בתמונה כתינוק בברית המילה שלו, הגיעו למחנה בקפריסין לאחר שניסו לעלות לארץ ישראל בעלייה בלתי לגאלית על סיפון האונייה "תקווה" שיצאה מאיטליה. האונייה נתפסה באביב 1947 על ידי הבריטים ונשלחה למחנה המעצר בקפריסין, שם נולד משה ביולי 1947.

יושבת ראש עמותת "דורות ההמשך", בילי לניאדו, אמרה כי "בנרטיב הישראלי של סיפור השואה והתקומה נדחק סיפור מחנות העקורים מהתודעה הישראלית. כינוס זה נועד להחזיר לתודעה הישראלית את הסיפור המיוחד הזה, ואני קוראת לשר החינוך שיכניס ללימודי ההיסטוריה במערכת החינוך את נושא מחנות העקורים, בהיותו נושא מעורר השראה המעיד על רוחו וחיוניותו של העם היהודי".

השרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל, הוסיפה: "אני ערה לכך שהנושא הוא אחת מהעוולות ההיסטוריות שלא קיבלו את הביטוי הראוי. לכן אני רואה צורך ממשי בכמה שיותר מחקרים אקדמיים שיפתחו את הנושא של העקורים ויסייעו להעביר את ההיסטוריה שלנו קדימה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר